Namık Kemal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen  “Dersimden Avrupa’ya Mesleki Eğitim Köprüsü” adlı proje kapsamında 28 Şubat 19 Mart 2016 tarihleri arasında Avusturya/Viyana’daki Höhere Techische eğitim kurumunda 3 haftalık staj eğitimi yaparak okullarına dönen 18 kişilik öğrenci gurubuna sertifikalarını Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca’nın elinden aldı.

Sertifika dağıtım öncesi değerlendirme yapan Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, “Ulusal Ajans Projeleri ülkemiz ve ilimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Bu hareketlilik kapsamında yurtdışında eğitim gören öğrencilerimizin gerek mesleki bilgi ve becerilerinin arttığını gerekse de toplumumuzda Avrupalılık kültürünün artmasına katkı sağladığını belirtmek isterim” dedi.

Okul müdürü Hıdır Güleç ise; öğrencilere yurtdışı ortağı tarafından hazırlanan 2 adet katılım belgesi ve okul olarak Europass Mobility belgesinin hazırlandığı aynı zamanda hareketliliğe katılan öğrenciler için Europass CV ve Europass CS belgelerinin de online olarak doldurduklarını, bunun da öğrencilerin Avrupa çapında istihdam edilebilirliklerine katkı sağladığını belirtti.

Proje Yürütme Ekibi Üyesi ve proje koordinatörü Yaşar Sever de amaçlarının okul öğrencilerinin en az yüzde 50’sini yurtdışında alanlara uygun olacak şekilde staj çalışması yaptırmak olduğunu, yeni teklif döneminde iki projeye ortak olduklarını bir proje ile de başvuru yaptıklarını söyledi.

 Öğrenciler, yurt dışında geçirdikleri süre boyunca edindikleri kazanımları Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca ile paylaştı.

Konuşmaların ardından öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.