Dersim Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi ile kent merkezinde kurulan engelli aracı şarj istasyonunun açılışı Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Hüsniye Karatağ ve engelli vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

engelliler_ic-005.jpgAçılışta konuşan Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Şunu baştan söylemek istiyorum. Bu konuda epey bir eksikliğimiz var. Hem derneğimize hem engelli arkadaşlarımıza öz eleştirimizi verebiliriz. Ancak mümkün olduğu kadar bunu telafi etmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız kentin koşullarını tüm kent yaşayanlarına göre düzenlemek bizim açımızdan önemli olmalı. Ki biz bu anlayışla yola çıktık. Eksik kaldığımız taraflar var ve bunları tamamlamaya çalışıyoruz. Engelliler için iki şarj istasyonu kurduk. Umarım arkadaşlarımız kısmi de olsa ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Yol, kaldırım, basamaklar, asansör, işyeri ve bina girişleri dahil tasarlanırken bu kentte engellilerin de yaşadığını unutmamak gerekiyor” dedi.

Açılışta konuşan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul ise; “Engellilerin yaşadığı zorlukları giderebilmede en büyük sorumluluğun yerel yönetimlere düştüğünü biliyoruz. Gücümüz dahilinde bu sorunlara çözümler üretmeye çalışıyoruz. Kentimizde yaşayan engelli arkadaşlarımızın akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaçları olduğunu da biliyoruz. Bu konuda duyarlı insanlar bizler ya da dernek vasıtasıyla engellilere tekerlekli sandalye temin edebilirler” diye konuştu.

Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Hüsniye Karatağ da duyarlılıklarından dolayı eşbaşkanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından şarj istasyonunun açılışı engellilerle birlikte gerçekleştirildi.