Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Dersim Şubesi, akademisyenler bildirisine imza attıkları için Munzur Üniversitesi Rektörlüğü tarafından haklarında soruşturma başlatılan akademisyenlere destek amacıyla rektörlük önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra haklarında soruşturma açılan akademisyenler ile siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı açıklamayı Eğitim Sen Dersim Şube Başkanı Süleyman Güler yaptı.

Yeniden başlayan çatışmalı süreçle birlikte bölgede yaşananlara değinen Güler, yaşananlara sessiz kalmayan akademisyenlerin bir bildiriyle bu duruma tepki gösterdiğini söyledi.

Munzur Üniversitesi’nden de bildiriye imza atan akademisyenler bulunduğu belirten Güler, “Daha önce rektörlükle yaptığımız görüşmede soruşturma tavrını kınadığımızı ifade etmiştik. Ancak bugün itibariyle bildiride imzası bulunan 7 arkadaşımıza yönelik soruşturmalar başlatılmış oldu. Son derece demokratik haklarını kullanan akademisyenlere soruşturma açılmasının hiçbir izahı yoktur” dedi.

Üniversite rektörlüğüne de seslenen Eğitim Sen Şube Başkanı Güler, soruşturmaların derhal geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Açıklamanın ardından alkışlarla soruşturmalara tepki gösteren katılımcılar daha sonra sessizce dağıldı.