Eğitim Sen Dersim Şubesi’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “Yıllardan beridir biriken eğitimcilerin sorunları ne yazık ki artarak devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının eğitim emekçilerini sorunlarını çözüyor gibi görünerek kamuoyunu yanılttığı gibi var olan sorunlara yenilerini eklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı mesleki anlamda eğitim emekçilerinden öğretmenleri toplum, veli ve öğrenci nazarında iyice itibarsızlaştırdığı gibi yarattığı sorunlarla da öğretmenleri sorunlarına çözüm için anti demokratik ve kirli ilişki arayışlara itmektedir. Bu sorunların başında da parçalanmış aile durumları gelmektedir. Mesleki anlamda belki de tek öğretmenlere reva görülen eşlerin farklı yerlerde birbirinden ayrı çalışmak zorunda kalmaları, hem aile arasında büyük huzursuzluklar yaratmakta hem de çocuklarının sağlıklı gelişimine ciddi darbe vurmaktadır. Özellikle son dönemde milli eğitim alanında yapılan değişiklikler bu kaosu iyice derinleştirmiştir.

Dersim’de de öğretmenlerin eşlerinde ayrı ayrı birbirine uzak yerlerde çalışmak zorunda kalması ciddi sıkıntılar yaratmaktadır. Küçücük çocuklarını bırakıp kilometrelerce uzaklarda kalan öğretmenlerin sorunlarının köklü çözümü yerine pansumanvari yöntemlerle çözülmeye çalışılması öğretmenler arasında olumsuz sonuçlara da sebep olmaktadır. Asker, polis ve diğer bazı mesleklerde eşi çalışanlara görevlendirme imkanı tanınırken, diğer meslek grubunda eşleri çalışan öğretmen arkadaşlarımıza bu hakkın tanınmaması yada kimine uygulanıp kimine uygulanmaması da öğretmenler arasında istenmeyen sonuçlara sebep olmaktadır. İlimizde öğretmenlerin yaşadığı eşlerin ayrı ayrı yerde çalışma sorunu yüzünden bazen sendika üyelerimize dayatılan EĞİTİM SEN’DE İSTİFA EDERSEN İŞİN OLUR politikası sendikamızın üye tabanına farklı bir yönelim olarak görmekteyiz. Ve bunu asla kabul edemeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz.

İnsanların mağduriyeti üzerinde bu politikaya başvurmak kimseye fayda sağlamayacaktır. Eğitim SEN olarak yıllardan beridir sorunların köklü ve adil çözümünü hep savunmuşuzdur. Sorunların köklü çözümü yerine geçici çözümler yeni sorunları yaratacağını her zaman dile getirmişizdir. Ama ne yazık ki yine aynı yöntem devam etmektedir. Eğitimciler arasında çatışma yaratan objektif olmayan kararlarda EĞİTİM SEN’den istifa etme şartı karşılık buluyorsa ve sendikamıza karşı bir politika olarak hayata geçirilmeye çalışılıyorsa bizler de buna karşı tüm demokratik tepkimizi öreceğimizin kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Bu yüzden uygulamaların tüm eğitim emekçilerine eşit ve adil uygulanmasını talep ediyoruz.”