Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen “ daha az kirlilik, daha çok yaşam” projesi kapsamında bir araya gelen Hırvatistan, Hollanda ve Türkiye’den 27 doğasever genç proje kapsamında, İlimiz Vali Yardımcısı Olgun Öner’i makamında ziyaret ettiler.

Projenin ana teması, kültürel miras, doğa ve çevre bilinci, Munzur Gözeleri, Düzgün Baba, dağ keçileri, dağ sarımsağı, ters lale gibi konuları oluşturuyor. Amaçlarının kültürler arası diyaloga katkıda bulunmak, gençlerin yaratıcılığını ve girişimciliğini desteklemek ve doğa bilincinin yerleşmesini sağlamak olduğunu belirten doğa aktivistleri ilimizde yapmış oldukları etkinlikler, faaliyetler ve projeler hakkında Vali Yardımcısı Olgun Öner’e bilgi verdiler.

 

                    Vali Yardımcısı Olgun Öner, doğa aktivistleri ile tek tek tanışarak yapmış oldukları bilinçli ve faydalı doğa mücadelesi için kendilerine teşekkür etti. İlimizde doğa ve kültür mirasının farkındalığının oluşması ve gelecek nesiller için yaşanabilir bir çevrenin meydana gelmesi adına bu tarz etkinlikleri desteklediklerini belirten Vali Yardımcısı Olgun Öner, ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek doğa aktivistlerine teşekkür etti.