Vali Hakan Yusuf Güner,  Dersimspor Kulübünü ziyareti esnasında Kulüp Başkanı Oktay Can ile bir süre görüştü.

 

      Vali Hakan Yusuf Güner Dersimspor Kulübü ziyareti esnasında yaptığı konuşmada; “İlimizde futbol, voleybol, basketbol ve hentbolda faaliyet gösteren kulüplerimiz var. Bu yönde Tunceli’de sportif faaliyetler, en az turizm kadar önemli, gelişmesi gereken faaliyetler, bizler devlet olarak ilk önce manevi anlamda sonra yasaların bizlere verdiği yetkiler çerçevesinde sizlere katkı sağlıyoruz. İlimizde sportif faaliyetler içerisinde bulunan kulüplerimize olabildiğince destek veriyoruz. Ayrıca bu bölgenin çocuklarının sporla buluşması, ileride milli sporcu olmaları, üniversitelerin spor ile ilgili bölümlerine buradan sporcular yetiştirmemiz bizim için gurur kaynağıdır.

 

        Bizim amacımız gençlerimizin sporun içerisinde yer alması spor ile iç içe olmaları ve Tunceli’nin sporla entegre olması çok önemli, Dersimspor kulübü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi bu anlamda gereken çalışmaları yapıyorlar, ilimizde daha fazla spor kulüplerinin yer almasını, Tunceli’mizin spor anlamında başarıları ile anılmasını temenni ediyorum bizler devlet büyükleri olarak sporcunun yanındayız.

 

         Devlet olarak sizlere gerekli katkıları vererek, kurumlarımız ile sizlerin takipçisiyiz bu anlamda başarılarınız bizleri onurlandırıyor, ben sporun sevgi, barış, kardeşlik içerisinde yapılmasını diliyor. Sporun her alanına katkısı olan spor kulübü yöneticilerine, sporculara, desteklerini esirgemeyen taraftarlara, kurumlarımıza ve sporu destekleyen iş adamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

         Vali Hakan Yusuf Güner, Dersimspor kulübü futbolcularından Nijeryalı Godwin Orjima ile sohbet ederek iyi insanların oldukça fazla olduğu, güzel bir ilde bulunduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye yarı finaline grup birincisi olarak katılacak olan genç kızlar hentbol takımını tebrik ederek başarılar diledi.

 

         Vali Güner’in kulübü ziyaretinden oldukça memnun kaldıklarını dile getiren Dersimspor Kulübü Başkanı Oktay Can ise şunları belirtti: “Sayın Valimiz, ziyaretiyle bizleri şereflendirdi. Kendisiyle fikirlerimizi, projelerimizi paylaştık. Devlet büyüklerimizin verdiği her destek çalışmalarımızda bizleri şevklendiriyor, kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum ”dedi.

 

         Ziyaretin sonunda Başkan Can, Vali Güner’e Dersimspor kulübünün 62 numaralı formasını hediye etti.