Dersim Merkez Moğultay Mahallesi’nde Kick Boks Antrenörü Gürsel Tayam tarafından İşadamı Erdal Güntaş’ın katkılarıyla açılan kentin ilk özel Kick Boks Salonu her yaştan sporsever tarafından büyük ilgi görüyor.

Özel salonun açılmasına önemli katkılar sunan Dersimli İşadamı Erdal Güntaş, Kick Boks sporcularının antrenmanlarını izleyerek başta malzeme konusu olmak üzere eksikliklerini dinledi.

Antrenör ve sporcularla görüşen Güntaş, “Bizler, hiçbir karşılık beklemeksizin bu kente ve bu kentin insanlarına karşı olan vefa borcunu bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ödemeye devam edeceğiz. Bu borcumuzu öderken de sporu ve sporcularımızı ayrı bir tarafa koyuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız” dedi.

Dersim’e katkıda bulunurken bazı insanların karşılık beklediğini ifade eden Güntaş, “Bizler bunu yaparken hiçbir siyasi çıkar ve menfaat gözetmeksizin tamamen içimizden geldiği için yapıyoruz. Tek beklentimiz kentimiz insanının mutlu olması; sporcusunun başarılı olması. Çünkü şunu biliyoruz ki elde edilen başarılar sadece bireysel olmayacak toplum olarak da tanınmamıza katkı sağlayacaktır. Milletvekilliği, belediye başkanlığı için ara ara kente gelen insanlara da çağrımız şudur ki eğer bir şeyler yapmak istiyorsanız toplumsal aidiyet duygusuyla yapın. Yapacaklarınızı hiçbir karşılık beklemeden yapın” diye konuştu.

Antrenör Gürsel Tayam da İşadamı Erdal Güntaş’a yaptığı katkılardan ötürü teşekkür ederken, “Keşke varsıl insanlarımız da Sayın Erdal Güntaş gibi duyarlılık gösterseler. Sağ olsun kendisi bugüne kadar bizlere destek oldu. Bundan sonra da destek olacağından şüphemiz yok. Ancak biz bu desteğin bir tek insanın üzerine yıkılmasını da doğru bulmuyoruz. Gönül ister ki herkes bu konuda üzerine düşeni yapsın. Dersimli işadamlarından, devleti temsil eden kurum temsilcilerinden beklentimiz kentte sporun gelişmesine katkı yapmaları” şeklinde konuştu.

Kick Boks sporcuları da teknik malzemenin yanı sıra maddi sıkıntılar nedeniyle müsabakalara gitmekte zorlandıklarını belirterek, duyarlı iş adamlarından destek beklediklerini dile getirdi.