Dersim Belediyesi tarafından, kent genelinde Cizre, Sur, Silopi halkı için başlatılan insani yardım kampanyası devam ederken, yurttaşlar ve kurumların desteğiyle toplanan yardımların yüklendiği ilk tır yola çıktı. Yardım malzemeleri, Belediye Eşbaşkan Yardımcıları İbrahim Kasun ve Hüseyin Tunç, belediye çalışanları ve yurttaşlar tarafından tıra yüklendi.

yardim_ic-005.jpgYardım aracı uğurlama esnasında Konuşan Eşbaşkan Yardımcısı İbrahim Kasun, gerçekleştirilen yardım kampanyasında Dersim halkının bölge halkının yanında olduğunu belirterek,  “kampanyaya, kentteki kurumlar, il ve ilçelerdeki duyarlı vatandaşlar tarafından seferberlik ruhuyla sahip çıkıldı” dedi.

Kasun, “Rojava Derneği’nin başlatmış olduğu yardım kampanyasına Dersim halkı olarak destek verdik. Kent genelindeki duyarlı vatandaşlarımız, il ve ilçedeki kurumlarımızın desteğiyle bugün ilk tırı doldurduk. Yardımlar genellikle gıda ağırlıklıdır. Çünkü bölge halkının şu an çok zor koşullarda olduğunu biliyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızın kampanya kapsamında, su, kuru gıda ve giyim eşyaların Belediye hizmet binamızın yardım toplama masasına teslim etmeleri ve bu kampanyaya tüm duyarlı Dersim halkının destek vermesini istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından bir TIR dolusu ihtiyaç malzemesi Sur, Cizre ve Silopi halkına iletilmek üzere yola çıkarıldı.