Dersim Ekoloji Meclisi, Pertek İlçesi’ne bağlı Koçpınar Köyü’nde ALAMER şirketi tarafından işletilen mermer ocağının durdurulmasına ilişkin işletim yerinde basın açıklaması düzenledi. HDP, DBP, ESP, Partizan, CHP,DHF ve EMEK temsilcilerinin bulunduğu açıklamada çok sayıda köy sakinleri yer aldı. Davul zurna eşliğinde halaya duran yurttaşlar sık sık, “Direne direne kazanacağız”, “Doğa talanına hayır” sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Dersim Ekoloji Meclis üyesi Eren Demir, ELEMAR şirketi tarafından işletilen mermer ocağının köylüleri, köy ürünlerini, doğayı, insanları yok ettiğini ifade ederek, “Şirket şunu bilmeli ki Dersim halkı doğasını, kültürüne zarar veren bütün güçleri ilk önce Dersim’den vücut büyüttükçe, güç büyüttükçe diğer bölgelerden def edecek” dedi.

Dersim halkı olarak yıllardır saldırıyı, talanı, soykırım ve sömürüyü çok iyi bildiklerini belirten Demir, “Tek vücut ve tek oluk halinde bir ırmak gibi beraberce akıp bütün tehditlerle birlikte mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Açıklama alkış ve sloganlar eşliğinde sona erdi.