Dersim-Der tarafından “Değerli Halkımıza” başlığıyla açıklanan faaliyet raporu şöyle:

Derneğimiz Ekim 2013 yılında kurulmuş ve 2014 yılının Nisan ayında 1. Olağan kongresini yapmış Gıda bankası Proje çalışmalarına hız vererek 2014 Ağustos ayında Gıda Bankasının kurulmasıyla daha aktif faaliyet göstermeye başlamıştır. Bu çalışmalar sonucunda hazırladığımız Gıda Bankası Projesi kapsamında Dersim Belediyesi ile 5 yıllık Proje Ortaklığı Protokolü, Sanayi ve Ticaret Odası ile 2 yıllık Proje ortaklığı Protokolü imzalanmıştır

Belediye ile imzalanan Protokol İlimiz Valiliği Onayına sunularak Onay alınmış ve uygulamaya başlanmıştır.

                İlimizde faaliyetlerini Sürdüren Sendika Baro Esnaf ve Sanatkar dernekleri ve Diğer STO larla görüşmelerimiz devam etmektedir bu kurumlarla da en kısa zamanda iş birliği protokolü imzalamayı hedeflemiş durumdayız. Bizlerden katkılarını esirgemeyeceklerini umuyoruz. 

                İlimizde çalışan Reklam firmaları ortak katkı amaçlı hazırladıkları Afişleri 1 hafta bilbordlara asmışlardır.

  Gıda Bankasına 2015 yılında merkez ve merkeze bağlı köylerden 511 adet başvuruda bulunulmuştur. Bu başvurulardan 180 aile İlçeler ve Merkez köylerinde ikamet ettiklerinden araç ulaşım Vb sebeplerden tespiti yapılamamış, 331 aile tespit komisyonlarınca evlerinde ziyaret edilerek durum tespiti yapılmış ve değerlendirme komisyonunca 150 aileye destek sunulmuştur. Bu ailelerden 44 ailemizin daha sonra yaşam şartları değiştiği anlaşıldığı için verilen Gıda desteği 2 değerlendirmeye alınmak üzere durdurulmuştur.  Dernek şuan aktif olarak 106 aileye destek sunmaktadır.

 dersimder_ic-001.jpgDerneğimiz iş gücünü öldürmemek amacıyla çalışan veya iş gücü yaratabilen bireylerin olduğu ailelere destek vermemektedir. Ancak 2015 yılında ise ekonomik geliri düşük olup üniversitede çocuk okutan, çalışan çocuğu askerde olan, savaş veya göç mağduru olup da iş bulamayan, sağlık sebebiyle tedavi görüp çalışamayan aile ve bireylere de destek sunmaya başlamıştır.

                Derneğimiz 2014 yılından devreden 50.465.75Tl gelire ek olarak 2015 yılında Aidat, Bankalara otomatik ödeme talimatı(222 Bağışçı ) ve protokol gereği alınan bağışlar olarak Toplam 96.166.00Tl gelir sağlamış bu gelirler ile 26.500.00Tl Personel gideri: 2.740.00Tl Kira, temizlik vb giderler olarak ve  Gıda Bankası ihtiyaca göre 2015 yılı içerisin de 4 defa kapalı teklif verme yoluyla ihale yapmış yerel esnaf ve toptancılardan toplam 102.849.20.-Liralık Gıda alımında bulunmuş bu alımlarda  yerel üretim/üreticiye öncelik vermiştir. 2015 yılında destek verilen ailelerinde talepleri göz önüne alınarak kuru ve temel gıda haricinde kahvaltılık malzeme alınmıştır.

Kasım 2015 de derneğimiz İlimiz Valiliğince belirlenen Komisyonca Denetlenmiş Aralık 2015 de ise Sayıştay Denetçileri tarafından denetlenmiştir.

Valiliğimizin Komisyonu tarafından yapılan denetlemede Hiç Hak etmediğimiz bir ceza uygulanmıştır. Ceza konusu Derneğin bürosuna gelerek bağış yapmak isteyen Hemşerilerimize Derneğimizin sigortalı çalışanı tarafından Tahsilat Makbuzu düzenlemesidir. Çalışanımızın aldığı bu bağışları derneğin banka hesabına yatırması, Bu denetlemenin derneğimizin ilk denetimi olması Yönetim Kurulunun Tamamının Kamu çalışanı ya da Mimar, Eczacı, Gazeteci gibi özel işletme sahibi olmaları Bağış yerinin dernek Bürosu olması gibi nedenler hafifletici sebep olarak dikkate alınarak ceza uygulanmaya bilirdi diye düşünüyoruz.

Sayıştay denetçilerince yapılan denetime ilişkin henüz elimize bir rapor ulaşmadı.

İlimizde yaşanan yoksulluk gün geçtikçe derinleşmektedir. Artık ilimizde gerçekten desteğe ihtiyacı olan ve bizlerin ulaşamadığı ailelerimiz var bu nedenle Bu sorun hepimizindir. Komşun aç ise sen nasıl rahat uyuyabilirsin. Alevi İnancının en belirgin özellikleri Rızalık Paylaşımcılık ve Dayanışmadır Lokmanı Paylaş ki Bu soruna birlikte çözüm olabilelim. Dernek olarak daha iyi bir hizmet sunmak için Tüm Dersimlilerin İster Avrupa da ister Diğer metropol şehirlerimizde yaşayan Dersimli hemşerilerimizin maddi manevi desteklerine ihtiyacımız var  

Tüm Halkımızı bağışçı olmaya çalışmalarımıza ve Ailelerimize destek olmaya davet ediyoruz.

Haydi Dayanışmaya Katkı Sunmaya

Elele verelim el açtırmayalım.  

Adres: Moğultay Mahallesi ata sokak dersim iş merkezi bodrum kat

Telefon:0428 212 13 62