Munzur Üniversitesi’nde, üniversiteyi birincilikle kazanan öğrenciler için bir tören düzenlendi. Munzur Üniversitesi Senato toplantı odasında yapılan küçük bir törenle Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın tebrik mektubu ve başarı belgeleri birinci olarak üniversiteyi kazanan öğrencilere dağıtıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve “YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın son derece anlamlı bir şekilde göndermiş olduğu tebrik mektuplarının, üniversiteyi birincilikle kazanan adayların gelecek eğitim ve mesleki yaşantılarında son derece etkili olacağını” vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek “Onların bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan ailelerini de tebrik ediyorum” dedi.

ogrenci_ic-002.jpgYÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç’ın imzasıyla öğrenciler için tek tek özel hazırlanmış olan tebrik mektubunda ise şu görüşlere yer verildi:

 “2015-2016 Üniversite giriş sınavlarında öğrencilerimizin aldığı puanla fakültenizi birinci olarak kazandınız ve kayıt yaptırdınız. Bu sonuç sizin, ailenizin ve bizim ortak sevincimizdir. Bu mektubu, bu ortak sevincin bir ifadesi olarak yazıyorum. Ülkemizin geleceği ve yüksek hedefleriniz için sizleri fevkalade önemsiyoruz. Sizleri yetiştirirken nitelikli meslek sahibi olmanızı, mesleğinizin yanı sıra evrensel değerler ve de kendi kültürünüzün değerleriyle donanarak yetişmenizi arzuluyoruz. Bu süreçte 21. yüzyıl size yaşam boyu öğrenmeyi zorunlu kılıyor. Üniversite eğitimi, size mesleki bilginin yanında araştırmayı, ifade özgürlüğünü ve farklı fikirlere saygı ile yaklaşmayı da öğretecektir. Bilim felsefesi, insana saygı, yurt sevgisi ve iman duygusu en önemli hayat göstergeniz olmalıdır. Sevgili öğrencilerimiz, güçlü ve güvenli bir ülke konumunu hedefleyen Türkiye’nin geleceği, sizlerin elinde olacaktır. Sizler yeni beyin gücü ile Türkiye’nin kalkınma odağısınız. Ülke 2023 hedeflerine sizlerle ulaşacaktır. İnancınızın, çalışma ve yücelme azminizin sonsuz olmasını dilerim. Sizi ve ailenizi başarınız dolayısıyla tebrik eder sevgi ile selamlarım."