“Toprağımızı, suyumuzu, enerjimizi komünleştirelim, Demokratik Özgür yaşamı inşa edelim" sloganıyla düzenlenen ve iki gün sürecek konferans Belediye Gençlik Kültür Merkezinde başladı.

Konferansın ilk gün programına, Belediye eşbaşkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun, DBP il eşbaşkanları Ergin Doğru, Melek Dolaz, Akpazar İlçe (Peri) eşbaşkanları Hüseyin Çetinkaya, Fadime Çetinkaya, Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türker, il ve ilçe belediye meclis üyeleri, kentteki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti yöneticilerinin yanı sıra muhtarlar katıldı.

Gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından yapılan divan seçiminden sonra siyasal süreç değerlendirmesinde bulunan DBP Yerel Yönetimler Genel Merkez Yöneticisi Alican Önlü, uluslararası güçlerin Rojava ve Kobani'deki devrimi boğmak istediğini söyledi.

DBP İl Eşbaşkanı Ergin Doğru ise, gündemdeki gelişmelere değinerek, "Yerel yönetimler olarak yeni bir dönem başladı. Kürt halkı ile beraber tüm farklı kimlikler de değişecek. Bizim temel noktamız halkı nasıl daha ileriye götüreceğizdir” dedi.

 

İki gün sürecek olan konferansta "Demokratik özerklik ve yerel yönetimler", "Eşbaşkanlık sistemi", "Yerel yönetim ve kentsel mimari, ekoloji, sosyal ve kültürel politikalar", "Yerel yönetimlerin rolü ve misyonu" gibi konular ele alınacak.