DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek’ten açıklamalar

DBP Dersim Kongresine katılan Kamuran Yüksek önemli açıklamalarda bulundu.

Yerel 29.11.2014, 19:54 29.11.2014, 19:54
DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek’ten açıklamalar

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl kongresine katılarak açıklama yapan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, sabah erken saatlerinde İŞİD çetelerinin Türkiye topraklarından iki bombalı araçla Mürşitpınar sınır kapısına intihar saldırısı düzenlediklerini ve kapıyı kısa süreliğine ele geçirdiklerini söyledi.

Kamuran yüksek Kongrede yaptığı konuşmada Ak Parti ve Cumhurbaşkanının Devlet Bahçeli’yi öldürtmek için Tunceli’ye gönderdiğini de ileri sürdü.

DBP İl Kongresi Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Kongrede konuşan DBP İl Eşbaşkanı Ergin Doğru, Ergin Doğru Dersim halkının faşistlere gerekli cevabı verdiğini belirterek “Devlet Bahçeli ve faşist arkadaşları valiliğe binlerce polisin ve askerin arasında gelerek Dersim’e geldiklerini sandılar oysa bir tek Dersimli vatandaşımızla selamlaşmadı toprağa ayak basmadan ayrılmak zorunda kaldı” dedi.

Doğru’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

dbp_ic.jpg

Yüksek, İŞİD’in Türkiye Topraklarını kullanarak Kobani’ye açılan Mürşitpınar sınır kapısına saldırdığını iddia ederek “Şimdi burada size bir konuda bilgi vermek istiyorum. Bugün sabah Saat 05:00’da Mürşitpınar sınır kapısına yapılan bir saldırı söz konusu. Kobani’nin Mürşitpınar sınır kapısına bugün Türkiye Topraklarından gelen IŞİD’e ait iki bombalı araçla intihar saldırısı gerçekleştirilmiştir. Şu an o sınır kapısı IŞİD militanları tarafından ele geçirilmeye çalışılıyor. 15 vatandaşımız ağır yaralanmış ve yaralılar kapı kullanılamadığı için başka bölgelerden Türkiye tarafına geçirilmeye çalışılıyorlar. Şu anda çatışmalar devam ediyor. Bölgeye 60 IŞİD çetesi de gelmiş durumda ve şu anda IŞİD çeteleri  Kobanı’nin hemen sınırında yani Suruç tarafındalar.  Bölgeyi bilen arkadaşlar orayı iyi bilir şu an IŞİD çeteleri Ermanak Köyü’nde ve Toprak Mahsulleri Ofisinin olduğu yerde konuşlanmış durumdalar. AKP hükümetinin Ve Türk Devleti’nin dolaylı ve direk bir şekilde bu son saldırı ile de anlaşılmıştır ki işbirliği içinde oldukları artık ortaya çıkmıştır. Bunu her zeminde söyledik daha önce de birçok defa Devletin IŞİD ile işbirliği içinde olduğunu belgelemiştik. Düşünün iki bombalı araç Mürşitpınar sınır kapısına Türkiye topraklarından giriyor ve orada patlatılıyor. Hiçbir asker yok orada bu ne anlama geliyor. Bölgede ve yerelden aldığımız bilgi 60’a yakın IŞİD çetesi bölgenin Doğusundan Toprak Mahsulleri Ofisi yakınlarında sınır kapısına saldırı yapıyor ve iki bombalı aracı da Türkiye topraklarından getirmek suretiyle saldırı yapıyorlar. Yaşanan patlama sonucunda 15 vatandaşımız ağır yaralanmıştır. Yaşanan kaos ortamından sonra kısa süreli olarak Mürşitpınar sınır kapısı geçici süre IŞİD çetelerinin eline geçiyor ancak daha sonra YPG güçlerinin müdahale etmesiyle kontrol tekrar YPG güçlerine geçiyor. Ancak bölgede çatışmalar devam ediyor. Ancak şu an Mürşitpınar kapısındaki şu durum önemli. Türkiye toprakları kullanılıyor. Türkiye toprakları kullanılarak 60 IŞİD çetesi Sınır kapısına saldırı gerçekleştiriyor. Bütün bunlara Türkiye devleti Türkiye hükümeti nasıl müsaade ediyor; nasıl göz yumuyor. Bu imkanlar IŞİD çetelerine nasıl veriliyor bütün bunlar derhal devlet yetkilileri tarafından açıklanmak zorunda. Şu an itibari ile orada yani Toprak Mahsulleri ofisinin olduğu bölgede IŞİD çeteleri Türk topraklarındalar orada yuvalanmış ve kümelenmiş durumdalar. IŞİD güçleri gruba müdahale ederse bu bir savaş gerekçesidir diyen bir Urfa valisi var. Bir de böyle bir durum söz konusu. Adamlar saldırı sonrası Türkiye topraklarında barınıyor ve YPG güçlerinin müdahalesine Urfa valisi izin vermiyor savaş gerekçesi sayıyor. Bu çeteler resmen orada korunuyor yani ne Türk devleti müdahale ediyor ne de YPG güçlerinin müdahalesine izin veriyorlar böyle bir tablo ile karşı karşıyayız” dedi.

Yüksek, Ak Parti’nin Ortadoğu politikası iflas etti

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran yüksek Ak Parti’nin Ortadoğu politikasının kökten iflas ettiğini belirterek ; “Türkiye Ortadoğu’daki değişime paralel olarak AKP hükümeti demokratik temelde kendini ya değiştirir ve demokratikleşir ve bu politikalarını değiştirecek yada AKP hükümeti Türkiye’yi Suriye’ye çevirecektir. Türkiye’yi Ortadoğu ateşine atacaktır. Türkiye’yi Irak’a çevirecektir. Bir insanımızın burnu kanamadan bu sürecin tamamlanmasını ve demokrasinin yerleşmesini istiyoruz. Türkiye bir an önce Ortadoğu politikasını değiştirmeli ve demokrasi yöntemini seçmelidir” diye konuştu.

Yüksek, “Bahçeli ziyareti tuzaktı”

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Ak Parti Hükümeti ile cumhurbaşkanının Devlet Bahçeli’yi Dersim’e gönderdiğini ve öldürtmek istediği iddiasında bulunarak, “ Devlet Bahçeli’ye çok açık söylüyorum. AKP Hükümeti onu Dersim’e sürüklemiştir. Erdoğan zorlayarak Dersim’e gelmesini sağlamıştır. Aslında Bahçe’linin Dersim’e getirilmesi kurulan bir tuzaktı ama Dersim Halkı bu tuzağı dün çok başarılı bir şekilde atlatmıştır. Hem gelip burada Dersimliler, Dersim katliamına terörizm diyen, bölücülükle suçlayan anlayışa karşı tepkisini koymuştur. Halkın bu tavrı aynı zamanda provokasyon zeminini de ortadan kaldırmıştır. Erdoğan ve AKP hükümeti Bahçeli’yi resmen Dersim’e öldürtmeye gönderdi. Bu kadar kışkırtma, Dersim’e gidemezsin orada bunları söyleyemezsin demek gücün varsa git demektir. Buradaki her kesime de şu mesajı vermektir; bakın sizin baş düşmanınız geliyor orda bunun işini bitirin. Bir taşta birkaç kuş. Hem buradaki devrimci güçleri bundan sorumlu tutacak, bir süre bir siyasetçinin saldırıya uğramasını kendisine malzeme olarak kullanacak yada daha farklı bir durumun oluşmasında Dersim halkının hepsinin katil olmakla suçlayacak. Hem Dersimlileri mahkum edecek hem Bahçeli’yi bu şekilde bir tuzağa sürüklemiş olacak hem de 12 yıldır yaptığı gibi çıkıp diyecek Türkiye’de iki uç var Türk milliyetçiliği Kürtler. Türk devrimcileri iki uçtur diyecek bunların hiçbiri çözüm değil makul olan çözüm olan benim diyecek ve ortaya çıkıp kendi iktidarını sürdürmenin planını yapacaktı. Bu tuzağı kurdu. Bu kadar tehlikeli oynadı. Bu kadar acımasız, bu kadar halkları karşı karşıya getirmeyi planladı ama Dersim Halkı bütün bu oyunları ortadan kaldırdı ve AKP tuzağına düşmeden demokratik tepsini koyarak örnek bir davranış sergiledi” dedi.

Kongrede DBP Dersim İl Eşbaşkanlığına Ergin Doğru ve Melek Dolaz seçilirken yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu: Ercan Kaya, Eylem Çelik, İbrahim Çalışkan, Gülseven Yıldız, Doğukan Gökmen, Murat Yalçın, Abidin Tuğluk, Sönmez Aydın, Nadire Doğan, İsmet Yıldırım, Necla Kılıç.

Yorumlar (4)
açık