3,5 yaşında ki Rümeysa'yı trafik kazasında kaybetmemizin ardından yine Pülümür ilçe girişinde 2 can daha yitirdik. Yeter artık sayın vali sesimizi duyun trafik kazasından yaşanan can kayıplarının ardından yolda önlem almakla bu sorunu çözemeyiz...

Dersim-Erzincan karayolu bu ilin can damarı ama her defasında sadece asfaltlama yaparak bu yolun kaderi değişmez. Dersim il merkezinden yola çıktıktan sonra keskin virajları, içi zifiri karanlık çığ tünelleri, köstebek yuvasına dönmüş bir yolla yola devam edemeyiz.

İnsan canı bu kadar ucuz değil!

Yola çıkarken artık defalarca düşünüyoruz acaba sağ salim Dersim'e yada Erzincan'a ulaşacak mıyız? İki arabanın yan yana geçemediği, çığ tüneline girerken bir maden ocağına giriyormuş gibi olan yolda daha kaç can vereceğiz?

Karayolları Müdürlüğü Duy Sesimizi!

Açılan çukurları doldurmayı dahi beceremiyorsunuz. Bir kaza olduktan sonra daha yeni yola bariyer koyuyorsunuz ya da yolda açılan çukurları dolduruyorsunuz. Pülümür ilçe merkezinden Mutu yol ayrımına kadar açılan çukurlara artık ağaç mı ekelim yada gelip açılan çukurları dolduracak mısınız? Yoksa birilerinin daha mı ölmesini bekliyorsunuz?

 

İsmail YOLERİ