TBMM Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Aygün önergesinde şunları kaydetti: “Ortaöğretimde türbanın serbest bırakılmasını protesto etmek isteyen Halkevleri üyesi bir grup kadın, 01.10.2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına dilekçe ile başvuru yapmak için girdikleri sırada özel güvenlikçiler ve çevik kuvvet tarafından darp edilmiş, bazı kadınların saçları koparılmıştır. Demokratik hakkını kullanmak isteyen kadınlara bir bakanlık binası içerisinde böylesine öfke ve şiddet ile saldırılması ise AKP’nin kendisinden olmayana her yerde saldırabileceğini bir kere daha göstermiştir.”

Aygün, Bakan Avcı’dan şu sorularına yanıt istedi:

Bakanlığını yaptığınız bina içerisinde kadınlara şiddet uygulanması talimatını siz mi verdiniz? Siz vermediyseniz şiddet uygulayanlar hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

Demokratik hakkını kullanmak isteyen bir kadının saçının koparan kişiyi tespit etmeyi düşünüyor musunuz? Bu kişi hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Yoksa tekme atan Yusuf Yerkel gibi ödüllendirmeyi mi düşünmektesiniz?

Ortaöğretimde türban serbestisine karşı olmak bakanlığınızda saldırı nedeni midir?

 “Gerici eğitim istemiyoruz” sloganı ile demokratik hakkını kullanmak suç mudur?

Demokratik hakkını kullanıp protesto yapan kadınlardan özür dileyecek misiniz?

Her geçen gün kadına şiddetin artış gösterdiği Türkiye’de, kadına şiddete karşı ‘mücadele’ ettiğini belirten hükümetiniz, ‘şiddete karşı’ bakanlık içerisinde şiddet uygulayarak mı engel olmaktadır?

Türkiye tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde saçı koparılan başka kimse olmuş mudur?