Sanat Sokağı’nda düzenlenen açıklamada konuşan CHP İl Başkanı Yılmaz Çelik, kesintiler nedeniyle il genelinde ciddi sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Kesintilerin günlük yaşamı aksattığını, yaşam kalitesini düşürdüğünü ve hayatı olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Çelik, “ Elektronik cihazların bozulması önemli maddi zarara sebebiyet vermiştir.

     Bundan 20 yıl önce üç dört metreye ulaşan kar yağışı olmasına rağmen böylesi elektrik kesintileri yaşanmamıştır. Günümüz koşullarında bir metreye ulaşmış kar yağışı günlük yaşamımızı elektrik kesintileriyle olumsuz yönde etkilemiştir.

    Bunun yanı sıra son iki ayda gelen elektrik faturalarının ekonomik krizle boğuşan halkımıza, zamanında ödeyemediği için açma kapatma gecikme faizi gibi mağduriyetlerden sonra yaşanan bu kesintiler ciddi toplumsal soruna dönüşmüştür” dedi.

Kesintilerin sadece zorlu kış mevsimine bağlanamayacağını dile getiren Çelik, “Halkın vergileri ile halka hizmet etmeleri gereken kurumlar yaşanılan bu elektrik kesintilerinin nedenini sadece zorlu kış şartları ile açıklamaya çalışmakta bu da yeterli bilgi bilinç ve sorumluluk anlayışına sahip olmadığını ortaya koymaktadır. Bunun tek bir nedeni var işin ehli firmalara verilmeyip yandaş ve tecrübesiz firmalara verilmesinden kaynaklanmaktadır. Kaliteli malzeme ve işçiliği kendileri için maliyet görenler halkımızın yaşam kalitesinden çok şey almışlardır.

  Bizler Cumhuriyet Halk Partisinin Tunceli il Örgütü olarak yetkililerden talebimiz çok açık ve nettir. Elektriğe yapılan zamların bir an önce geri alınmasını yaşanılan bu elektrik kesintilerinin ve arızalarının kalıcı olarak giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

img_9429.jpg