Belediye başkanları, CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder, CHP’li il genel meclis üyeleri, il ve ilçe teşkilatı yöneticileri Dündar ve Gül’e destek amacıyla Silivri Cezaevi önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada konuşan CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder şunları dile getirdi: “Niçin buradayız ve ne umuyoruz!! Arkamızda soğuk hapishane duvarları ve önümüzdeki şu boşluğa haykırdığımız sözlerin kime ulaşmasını ve ne etki yaratmasını bekliyoruz ki? Türkiye Cumhuriyeti ordusunun neredeyse lağvedildiği, Genel Kurmay Başkanı’nın terör örgütü liderliğinden hapis yattığı, haberciliğin bedelinin “kara gömlekli” ve “uzun bıçaklı” yargıç ve polisin elinde hapislerde sürünmek olduğu bu ülkede ne gücümüz olabilir ki! Buradayız çünkü Robert Kennedy’nin bundan 50 yıl ve biraz önce söylediği şu sözler her zaman kulağımızın bir köşesindedir; “Ne zaman bir insan bir ideal uğruna, başkalarının yaşamını güzelleştirmek için veya haksızlığa karşı başkaldırdığında, baskı ve zorbalığın duvarlarını yıkan küçücük bir umut dalgası yaratır.” Bu umuda sarıldığımız için buradayız; özgürlük uğruna özgürlüğünden ve yeri geldiğinde yaşamından vazgeçmenin boşuna olmadığına inancımızdan ve bu şiara inanmış iki haysiyetli ve dürüst adamın önünde saygı duruşunda bulunmak için buradayız” dedi.

Can Dündar ve Erdem Gül, sade yurttaşa atalarımızın bu ülkeyi özgür ve cesur insanın yurdu olsun diye kurduğunu hatırlattılar. Ve sadece bu da değil. Bize ilham verip kim olduğumuzu da hatırlattılar diyen Güder, “Bizler özgürlük savunucuları olduğumuzu söylüyoruz.. Öyleyiz de... Tarihimiz tanığımızdır ki korkakların soyundan gelmiyoruz. Ve mantığını yitirmiş bir hükümetin tehdit ve şantajlarına boyun eğmeyeceğiz. Can Dündar ve Erdem Gül sadece geçici bir süre daha buradalar. Her Türkiye aydınının uzun yolculuğunda yolunun mutlaka düştüğü bu hapishanede, kimilerinin hapishane ranzası dediği “haysiyetin sade tahtında” gururla gülümsüyorlar. Kısa bir süre daha” diye konuştu.