17-19 Mart 2014 tarihlerinde Danimarka Kraliçesi 2.Margrethe’nin daveti üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB Başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Esnaf Odaları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve iş adamlarının da katıldığı resmi ziyarette TOBB/TSO Konsey Üyesi Yusuf Cengiz de yer aldı.

 Danimarka da yapılan resmi heyetler arası toplantılara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Danimarka Başbakanı, Maliye Bakanı katıldı. Görüşmelerde iki ülke arasındaki ticari ilişkiler hakkında görüşler dile getirildi.

Toplantıların tümüne katılan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz Danimarka’da gıda, sağlık ve enerji konusunda yapılan ikili görüşmelerde ihracat hususu ve ilimizde yetiştirilen organik ürünlerle ilgili bilgi verdi.

Öte yandan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz, 14-15 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Dersim Dernekleri Federasyonu ve Çemişgezek Çevre Köyleri Derneklerinin düzenlediği etkinliklere de katıldı.

Cengiz, Çemişgezek Dernekleri toplantısında söz alarak 30 yıllık çatışma ortamının ilimize verdiği tahribat, barış sürecinin önemi, ilimizde bulunan OSB’nin bugünkü durumu, üniversitenin geldiği aşama, 14-15 Şubat tarihlerinde düzenlenen Dersim’de Ekonomi Konferansında tartışılan konular ve Dersim esnafının sorunları konusunda bilgi verdi.

Cengiz, Dersimli işadamlarına da illerinde yatırım yapmaları çağrısında bulundu.