Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, Hollik’te bulunan mevcut içme suyu şebekesinin eski ve asbestli olması nedeniyle yaşanan içme suyu sorununun, döşenen yeni şebeke hattı ile çözüldüğünü ve mahalle sakinlerinin kesintisiz, sağlıklı içme suyuna kavuştuğunu söyledi.

Ersoy, ayrıca itfaiye aracının giremediği alana da yangın vanası konularak çıkabilecek yangınlara karşıda tedbirlerin alındığını belirtti.

Bozankaya Sokağı’nın içme suyu şebekesinin değişmesiyle, ilçe adına önemli bir yatırımın gerçekleşmesinin yanında, mahallenin önemli bir sorununun da çözüme kavuştuğunu ifade eden Başkan Ersoy, “hollik ile ana depo arasında kalan içme suyu şebeke boruları yenilenerek,  bölge halkının içme suyu sorunu çözüme kavuşmuştur.

Muhtelif çaplarda yaklaşık 600 metre yeni içme suyu şebeke hattı döşenip ve abone bağlantıları gerçekleştirildi. İçme suyu şebeke döşeme çalışmalarının tamamlanmasının ardından mahallemiz uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabileceği içme suyu şebekesine kavuştu. İçme suyu şebekelerinin yenilenmesi ile birlikte içme suyunda yaşanan kayıp ve kaçaklar da büyük oranda sona ererken, arızalar nedeniyle yaşadığımız kesintiler de son buldu. Mevcut İçme suyu depoların içleri seramikle kaplanarak yosun tutmayacak şekilde rehabilite edilip mekanik aksamları yenilenmiş, otomatik klorlama cihazıyla da daha sağlıklı klorlama yapılıyor”  dedi.

Ersoy, Hacıcami Mahallesi Bozankaya Sokak’ta yürütülen içme suyu şebeke hattının yenilenme çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçenin diğer bölgelerindeki içme suyu şebeke hatlarının yenileme çalışmalarının da belirli bir program doğrultusunda yapılacağını belirtti.