Çemişgezek Kaymakamlığı tarafından, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında, ilçeye bağlı Sarıbalta Köyü’nde yaptırılacak olan düğün salonunun inşaatına kesilen kurban ve dualarla başlandı.

Temel atma törenine Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, Garnizon Komutanı Binbaşı İbrahim Uğur Savaşeri, Emniyet Amiri Yunus Erdem Öre,  İlçe Müftüsü Halil İbrahim Süslü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sarıbalta Köyü’ne yapılacak olan Düğün Salonu’nun çok amaçlı olarak kullanılacağını ifade eden Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, “Bu gün bir köyümüzün önemli bir ihtiyacını yerine getiriyoruz. Sarıbalta Köyü nüfus olarak ilçemizin, hatta ilimizin en büyük köylerinden birisidir.  Küçükbaş hayvancılıkla uğraştıkları için yaz aylarında yaylada olduklarından dolayı düğünlerini sonbahar ve kış aylarında yapmak zorunda kalan bir köyümüz. Bu sebeple köyün çok amaçlı olarak da kullanılabilecek bir düğün salonuna ihtiyacı vardı. Bu gün köylülerimizi rahata kavuşturacak bir yapının temelini atmanın mutluluğu içerisindeyiz.

İlçemizi, köylerimizi güzel bir geleceğe taşımak için kentsel tüm ihtiyaçların giderilmesi adına büyük bir gayretin içerisindeyiz. İlçemizin her köyünde aynı mantıkla başlattığımız-başlatacağımız bu çalışmalarla köylülerimizin yaşamlarını daha da kolaylaştırmak için uğraş vereceğiz. Köylülerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

360 metrekare alan üzerinde tek katlı yapılacak olan salonun içerisinde gelin odası, mutfak, gelin-damat platformu ve wc’ler bulunacak.