eTwinning´de (Avrupa Ortak Okul Projesi) Ulusal bir kültür projesi olan ve sevgiyi, dostluğu, kardeşliği baz alan "Çemberimde Gül Oya " adlı projenin Türkiye genelindeki sergileri devam ediyor. Projenin Dersim sergisi 25 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Proje sergisi kapsamında diğer illerin tanıtımlarının yanı sıra Dersim’in kaybolmaya yüz tutmuş gelenek, görenekleri, el sanatları, efsaneleri, tarihi eserleri gibi kültürel değerleri de tanıtılacak.

Bu amaçla İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca başkanlığında e- Twinning İl Koordinatörü Ogün Doğan, Proje yürütücüsü öğretmeni Hatice Kızılyel, merkez ve ilçe halk eğitimi merkezi müdürleri ile bir toplantı yapıldı. Toplantıda projenin genel amaçları, hedefleri ve ulusal düzeyde yürütülen örnekleri tanıtılarak ilimizde yapılacak olan serginin söz konusu hedeflere ulaşması için tüm kurumlarla birlikte ortaklaşa hareket etmenin önemi vurgulandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, yürütülecek olan projeyi oldukça önemsediğini ifade ederek, “Farklı kültürel dokulara sahip olsak bile bizleri bir arada tutan bazı ahlaki değerlerimiz, gelenek ve göreneklerimiz vardır. Tüm bu değerleri yaşatmak gelecek kuşaklara aktarabilmek, kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi tanıtabilmek biz eğitimcilerin sorumluluklarındandır. Yetişmekte olan yeni neslin farklı kültürleri tanıması, aynı zamanda kendi kültürüne yabancılaşmaması onların toplumsal rollerini gerçekleştirmelerine, farklı kültürden kişilerle iyi ilişkiler kurabilmelerine, çevreye uyum sağlayabilen üreten, gelenek göreneklerine, kültürüne sahip çıkan sorumlu ve mutlu bireyler olmalarına katkıda bulunacaktır” dedi.

Proje sergisinin hazırlık çalışmaları Ar-Ge bünyesinde kurulan proje komisyonu tarafından yürütülüyor.