7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde CHP’den milletvekili aday adayı olan Ali Mustafa Çelik, il başkanlığında düzenlediği toplantıda aday adaylığını açıkladı.

CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin ile partililerin katıldığı açıklamada konuşan Ali Mustafa Çelik şunları dile getirdi: “Ortadoğu ve ülkemizde kaygı verici siyasal gelişmeler yaşanmaktadır. Bu gelişmeler ülkemizi de ilgilendirmekte ve olumsuz yönde etkilemektedir.

Komşularımız Irak ve Suriye’de yaşanan etnik ve mezhep temelli katliamlar, insanlık vicdanını ve onurunu derinden yaralamaktadır. Dinci terör örgütleri Alevileri, Kürtleri, Ezidileri ve kendisinden olmayanları acımasızca katletmektedir.

Ülkemizde ise AKP iktidarı her geçen gün halkı kutuplaştırmakta ve daha da otoriter hale gelmektedir. Kendisinden olmayanları ötekileştirmektedir. Kürtlerin, Alevilerin çalışanların sorunları daha da derinleşmekte, antidemokratik uygulamalar artarak devam etmektedir.

Bu iktidar döneminde,

Temel hak ve özgürlükler kullanılamaz hale getirilmiştir.

Eğitim sistemimiz laik ve bilimsel niteliğinden uzaklaştırılmıştır.

Doğa katliamları ve çevre sorunları artmıştır

Yoksulluk ve yolsuzluk artmıştır

Sosyal barış, sosyal adalet ve gelir dağılımı bozulmuştur.

Yargı bağımsızlığı yok edilmiş, hukuk güvenliği ortadan kaldırılmıştır.

Emekçilerin, çalışanların sorunları ve iş kazaları giderek artmaktadır.

2015 genel seçimleri sürecindeyiz. Ülke genelinde ve bölgemizde yaşanan ciddi siyasal gelişmeler ve genel siyasal gidişat bu seçimleri oldukça önemli kılmaktadır. Kuşkusuz süreç çok çetin geçecektir.

Biz hazırız. Gün sorumluluk günüdür. Çünkü ülkemiz geri dönülemez karanlık bir sürece doğru gitmektedir.

Bu karanlık sürece dur demek için sorumluluk sahibi, bilgili ve birikimli insanların ortaya çıkması gerekmektedir. Ben de bu amaçla yola çıktım.

Önce insan demek için,

Kimliğimize, kültürümüze, inancımıza ve değerlerimize sahip çıkmak için

Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği teminat altına almak için

Toplumda sevgiyi, barışı ve kardeşliği egemen kılmak için

Dersim halkının sorunlarını çözmek, talep ve beklentilerini karşılamak için

Onurlu, ahlaklı ve dürüst bir siyaset için

Çevre ve doğa katliamlarına dur demek için

Dersimin geleceğini birlikte yazmak için

Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmak ve birlikte iktidar olmak için

Tüm inancım ve kararlılığımla CHP’den aday adayı olduğumu ilan ediyorum.

İlçe teşkilatlarımızda ve il merkezimizde yaptığım temaslar ve değerlendirmeler sonucunda, teşkilatlarımızın ve üyelerimizin büyük çoğunluğu, adayların ön seçimle belirlenmesini istemektedirler. Onların en doğru adayı belirleyeceklerine inanıyor ve güveniyorum. CHP üyeleri için oy, onur, şeref ve haysiyettir. Halkımızın talepleri ve görüşleri dikkate alınacaktır. Ben de teşkilatlarımızın ve seçmenlerimizin ön seçim talebini önemsiyor, olumlu buluyor ve destekliyorum.

Ancak genel başkanımızın takdiri, hepimiz tarafından kabul edilmesi ve saygı duyulması gereken bir durumdur. Çünkü örgüt kültürü ve hiyerarşisi bu tavrı gerektirir. Örgütün başarıyı yakalayabilmesi, her şeyden önce genel başkanına güvenmesi ve inanmasıyla mümkündür. Bu bakımdan genel başkanımızın her türlü kararına saygıyla karşılayacağımı belirtmek istiyorum.”