Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Erzincan ili, Kemaliye İlçesi ve Tunceli İli Çemişgezek İlçesi sınırları içerisinde Elhes Elektrik üretim ltd. Şti tarafından yapılması planlanan Gökçeköy Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) (6,18 MWm), Kırma-Eleme Tesisi ve Hazır Beton Üretim Tesisi projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu, inceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği’nin 12. Maddesi gereğince incelenmiş ve değerlendirilmiş, söz konusu rapor nihai kabul edilmiş ve inceleme ve değerlendirme süresi sona erdirilmiştir.

25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği’nin 14. Maddesi gereğince komisyonca nihai edilen ÇED Raporu; halkın görüş ve önerilerini almak üzere ilan tarihi itibariyle 10 iş günü halkın görüşüne açılmıştır.

ÇED raporunu incelemek isteyenler Bakanlık merkezinde veya Valiliğimizde (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) raporu inceleyerek proje hakkında görüş ve öneri bildirebilirler.

Valiliğimize iletilen görüş ve öneriler İl Müdürlüğümüzce Bakanlığımıza iletilecektir.”