Dersim’de 4 Eylül Cuma günü PKK mensupları tarafından kent merkezinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada ağır yaralanan 32 yaşındaki Ayten Günhan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Malatya Adli Tıp’ta yapılan otopsinin ardından Günhan’ın cenazesi Tunceli Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından İnönü Mahallesi’ne bağlı Milli mevkiinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

kadin-cenaze_ic.jpgDersim Cemevi’nde Ayten Günhan için düzenlenen cenaze törenine ailesinin yanı sıra HDP Milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü, Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun’un yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Cenaze namazı öncesi bir açıklama yapan HDP Milletvekili Edibe Şahin, “Ayten bu olayda bütün kadınların sesi oldu. Ve yüksek sesle Hayır diye bağırdı. İşte bu ses bütün Türkiye’deki kadınların savaşa karşı olan sesiydi. Biz onun için başta kadınlar olmak üzere bu savaşın durması için hep hayır diyeceğiz. Bu sesi çoğaltacak ve büyüteceğiz. Bu savaşın aslında bir kardeş savaşı olduğunu özünde bir kimlik bir inanç bir dile karşı açılan bir savaş olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Onun için buna hayır diyeceğiz. Bunun için bu kadar büyük bedellere hayır diyeceğiz. Biz kadınlar artık morg ve mezarlık etrafından dolaşmak istemiyoruz” dedi.

Cenaze töreninde Günhan’ın bazı yakınları yaşanan çatışmaların sona erdirilmesini istedi.

Şahin’in konuşmasının ardından Günhan için cenaze namazı kılındı. Törende başta Günhan’ın ailesi olmak üzere yakınları gözyaşlarını tutumadı.

kadin-cenaze_ic1.jpgAyten Günhan’ın cenazesi Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından  Merkeze bağlı İnönü Mahallesi Milli mevkiinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ayten Günhan’ın cenazesi nedeniyle kentteki tüm esnaf kepenk kapatırken, toplu taşıma araçları da çalışmadı.

YARALI PKK MENSUBU DA HAYATINI KAYBETTİ

Dersim’de Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi’nde düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Baran Çetinkaya isimli PKK mensubu da hayatını kaybetti.

Çetinkaya’nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.