Munzur Üniversitesi Ovacık Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı öğrencileri tarafından yapılan yazılı açıklamada, 6 Kasım tarihi itibariyle akademik yıla başladıkları belirtilerek, “Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümü olarak henüz İngilizce dersi görmüş değiliz ve bu sorunun giderilmesi için gösterdiğimiz çabalara rağmen her hangi bir sonuca ulaşmış değiliz. Üniversite yönetimi her defasında sorunu erteleyip bizleri oyalamaktadır. Sorunun çözümü olarak verdikleri son tarih de geçmiş bulunmaktadır.

                Yaşanan sıkıntının sadece Ovacık’taki program ile sınırlı olmadığını biliyoruz. Pertek İlçemizde de Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümü mevcuttur. Oradaki 1.sınıfın yaklaşık otuz kişiden oluştuğunu ve çevirmenlik derslerini matematik, gıda mühendisliği ve işletme gibi tamamen farklı uzmanlık alanlarındaki hocaların verdiğini biliyoruz. Eğitim koşulları ne kadar kötü olsa da orada eğitim devam etmektedir. Bizler İngilizce eğitimi almak için zor şartlar altında Ovacık’a geldik ancak hiçbir şekilde eğitim alamıyoruz ve ailelerimiz artık üniversiteyi bırakıp evlerimize dönmemizi istiyor.

İlgililerden bu sorunu en kısa zamanda çözmesini istiyoruz çünkü kimsenin eğitim hakkımızı engellemeye hakkı yoktur” dendi.