Grand Şaroğlu Hotel’de düzenlenen toplantının moderatörlüğünü TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı ve aynı zamanda Radikal Gazetesi yazarı Doç. Dr. Ümit İzmen yaptı.

Toplantıda, çözüm süreci, turizm, akarsu ve endemik bitki zenginlikleri, organik tarım, organize sanayi, tarım ve hayvancılık, yurtdışındaki Tuncelililerin bölgeye yatırım talepleri, geriye göç eğilimi gibi birçok konu görüşüldü.

İlde bulunan kurum, dernek, işveren ve vatandaşların katıldığı Tunceli'nin gelişmesi için gerekenler ve Tuncelililerin beklentileri üzerine konuşmalar yapıldı.

İlk olarak dünyada ve ülkede yaşanan olayların kente yansımaları görüşülen toplantının ikinci turunda Tunceli'nin gelişmesi ve halkın beklentileri paylaşıldı.

toplanti_ic-001.jpg

Toplantıya Tunceli Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Genel Sekreteri Birsen Balbay, Tuncelili İş Kadınları Derneği (TUNİŞKAD) Başkanı Fidan Aydın, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop, Tunceli Yatırım Destek Ofisi Birim Başkanı Şafak Tayşı, FKA Uzmanı Mustafa Özgün, ilde bulunan bazım kurum amir ve temsilcileri, işverenler, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıdan çıkan sonuçların rapor haline getirilerek 23 Mayıs'ta Tunceli'de yapılacak toplantıda görüşüleceği belirtildi.