Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi Sözcüsü Barış Yıldırım tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na kaçak avlanmayla ilgili yapılan şikayete; Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz tarafından cevap verildi.

Deligöz cevap yazısında şunları kaydetti: “Bölge Müdürlüğümüze bağlı Tunceli İlinde Kaçak avlanan yaban keçileri ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza vermiş olduğunuz dilekçe incelenmiştir. Avcılık faaliyetlerinde temel hedefler; sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi (etkin koruma dengeli yararlanma), katılımcılık, kırsal kalkınmaya destek (işlendirme ve kaynak aktarma) profesyonel avlak işletmeciliği ve az turizminin geliştirilmesidir.

Tunceli İl Şube Müdürlüğümüzde görevli personellerimizce; yaban hayvanlarının korunması ve usulsüz avcılığın önüne geçilmesi çalışmaları hassasiyetle yürütülmektedir. Ülkemizde yaban hayatı kaynaklarının bozulmasında en büyük nedenler kırsal yoksulluk, eğitim eksikliği, geleneksel alışkanlıklar olarak sıralanabilir. Bu nedenlerin ortadan kaldırılması, yaban hayatı üzerindeki baskıları azaltmak için yaban hayatı habitatlarının paylaşan halkın ekonomik ve sosyal durumun iyileştirilmesi gerekmektedir. Tunceli Şube Müdürlüğümüze talepleri halinde geçici koruma ekipleri takviyesi yapılmaktadır. Bakanlığımızca yapılacak teknik personel atamalarıyla Tunceli Şube Müdürlüğümüz de av yaban hayatı koruma ve kontrol faaliyetleri daha rantabl olarak yürütülecektir.”