Bitkisel üretimi geliştirme projesinde ilde yapılması planlanan yüzde 30 üretici katkılı 2 adet kapama meyve bahçesi tesisi için üreticilerle sözleşme imzalandı.

bitkisel_ic.jpgGıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde sözleşmelerin imzalanması nedeniyle konuşan İl Müdürü Orhan Kaya, “İlimiz yüzölçümünün yaklaşık yüzde 13-15’i kadar olan tarım alanları varlığı; kısıtlı olan bu alanların en verimli şekilde ve üreticilerimize örnek olacak ekonomik öneme haiz projelerle desteklenmesi gerekliliğini doğurmaktadır.  İlimiz genelinde bitkisel üretim çoğunlukla aile işletmeciliği şeklinde yapılmakta, üreticilerimiz sadece kendi aile ihtiyaçlarını temin etmek için üretim yapmakta ve karışık, düzensiz meyve bahçeleri tesis etmektedirler. Bunun sonucu olarak pazar için üretim yapılabilecek ekonomik projelere yönelim olmamaktadır. Bu sebepten dolayı, İlimizde örnek teşkil edecek ve sınırlı olan tarımsal alanlarımızın en ekonomik şekilde değerlendirilebilmesi için modern kapama meyve bahçelerine, sebze vb. üretim tesislerine yönelimi arttırmak ve Bitkisel Üretimi geliştirmek amacıyla Bakanlığımızca, Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesinden İlimize tahsis edilen ödeneğin 2015 yılında bu amaç için kullanılması planlanmıştır. Bu amaçla maliyetlerin yüzde 30’unun üretici katkısıyla karşılanması şartıyla Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında İlimize tahsis edilen ödenek ile İlimiz Merkez İlçesi Aktuluk Mahallesi’nde İsmail Şahin’e ait 20 dekar arazide ve yine Pertek İlçemiz Kacarlar Köyü’nden Hüseyin Ser’e ait 17 dekarlık arazide kapama ceviz bahçesi tesis edilecektir” dedi.

Üreticilere hayırlı olması temennisiyle sözleşmeler imzalanırken, üreticiler de bu tür projelerin devam etmesinin hem üretici hem de ilin ekonomisine yapacağı katkıdan dolayı İl Müdürüne teşekkür etti.