Yaşlılara yönelik yürütülen evde temizlik, sıcak yemek ve kuru gıda hizmetinden yaşlı, kimsesi olmayan, ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç yaşlılar faydalanabiliyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve mahalle muhtarları tarafından tespit edilen bakıma muhtaç yaşlıları ziyaret eden ekipler; sorun, ihtiyaç ve taleplerini dinliyor.

Proje kapsamında, ihtiyacı olan kimsesiz yaşlıların ihtiyaçlarını gidermek, onların sevinç ve üzüntülerine ortak olmak üzere başlatılan çalışmalarla, onların her zaman yanlarında olduklarını hissettiren ekipler, ihtiyaç sahibi yaşlıların ev temizliklerini yaparak sıcak yemek ve kuru gıda ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Proje kapsamında yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret eden Vali ve Belediye Başkanvekili Osman Kaymak, “Yaşlılar, dün ile bugün arasında köprü vazifesi gören en değerli varlıklarımızdır. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak bizlerin öncelikli ve insani görevleri arasındadır. Yaşlılık, geçmişin muhasebesinin yapıldığı, tecrübe ve birikimlerin yeni kuşaklara aktarıldığı, anılarla yaşanılan bereketli bir dönemdir. Unutmayın ki, bir gün herkes yaşlanacaktır. Toplumumuzu bugünlere ulaştıran yaşlılarımızın kültürümüze ve yeni nesillere katkılarının bilincinde olarak, tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyoruz artık yaşlılarımız yalnız değil. Sosyal belediyecilik kapmasında tüm yaşlılarımızın yanında olmayı ve ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz” dedi.

belediyeden-vefa-projesi-(4).jpg