Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, başkan yardımcıları ve birim müdürlüklerinin yanı sıra siyasi parti ve kurum temsilcileri, sivil toplum örgütleri, belediye meclis üyeleri katılım gösterdi.

Yapılan sinevizyon gösteriminin ardından halk meclislerinin kurulma aşamalarına dair fikir alışverişinde bulunuldu.

Halk meclisleri ve belediye faaliyet raporlarının gündem olarak belirlendiği toplantıda Belediye Kadın, Gençlik ve Öğrenci Meclisleri ve Kent Estetik Komisyonu, çalışmalara ilişkin aktarımlarda bulundu.

Toplantıda, belediye başkan yardımcıları Canan Ay Doğan ve Ümüt Kaya birimlere bağlı yapılan çalışmaları aktardı.

Ardından kentte yaşanan sorunlar ve bunlara dair çözüm önerileri sunuldu.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Maçoğlu, “Halk meclisleri, yaşamı örgütleyendir, halkın örgütlenme alanıdır. Bu meclislerde söylenen her söz değer olarak algılanmalı. Eleştiriler dikkate alınmalı. Alınan kararlar, kentte yaşayan halk ile birlikte uygulanmalı” dedi.

Yıllardır halk meclisleri konusunda araştırmalar yapıldığını söyleyen Maçoğlu, “1970’lerin başında Mehdi Zana’nın Diyarbakır'da kadına dair, kadının yerellerde üretime katılmasına dair söylemi bizim için çok değerli. Ordu Fatsa'da Terzi Fikri’nin birlikte iş yapabilme, yönetebilme kültürü bizim için çok değerli. Yüzyıllık mücadele tarihinin, bizden önce ve bizden sonraki nesillere katkı sunması açısından büyük bir anlam ifade ediyor. Bizler halktan öğreniyoruz. Bizler kadınlardan, gençlerden öğreniyoruz. Bizler her şeyi bilen bir anlayışı doğru bulmayız. Aksine eleştirileri önemseyen buna dair de öz eleştiri verebilen bir anlayışı savunuyoruz. Halk meclisi dendiğinde sadece kişiyi, insanları öne koyan bir anlayışı değil; tersine yaşamın bütününe dair söz söyleyen anlayışı savunuyoruz. İşte tam da burada 'üreten biz yönetende biz olacağız' sözü vücut bulmaya başlıyor. Üretimden, ekolojiye her alanda halkların kendisini yönetebilme kültürünü güçlendirmek için buradayız” diye konuştu.

Konuşma ve sunumların ardından toplantı, halkın sorunlarını aktarması ve gelen soruların yanıtlanmasıyla tamamlandı.

belediyede-1-(1)-vert.jpg