İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Edibe Şahin, tüm emekçileri ve halkı 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya çağırdı.

Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle sözleşme imzalandı. Törene Belediye Başkanı Edibe Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, Tunceli Genel İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Çiçek ve belediye personeli katıldı. Belediye işçilerinin yararlanacağı ‘Toplu İş Sözleşmesi’nin incelenmesi ve taraflarının anlaşmaya varmasının ardından Başkan Edibe Şahin ile sendika temsilcileri arasında sözleşme imzalandı.

Burada konuşan Genel İş Tunceli Şube Başkanı Hasan Çiçek, sendikal anlayışları gereği katılımcılığı ve üyelerinin görüşleri doğrultusunda hareket etiklerini belirtti. Belediye Başkanı Edibe Şahin, ise; çalışanlarının daha iyi koşullarda çalışması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

Şahin, “Göreve başladığımız günden beri başkan yardımcıları, belediye meclisi üyeleri, daire müdürleri ve tüm çalışanlarımızla ekip ruhuyla çalışarak halkımıza en güzel şekilde hizmet veriyoruz. İşçimizin sıkıntısız ve mutlu şekilde çalışmasını istiyoruz. Yerel yönetimler olarak, çalışmalarımızın temel amacı daha iyi yaşam koşullarının sağlanmasıdır” dedi.

belediye_ic.20130424175117.jpg

      Bu gün itibari ile önemli bir noktaya geldiklerini belirten Başkan Edibe Şahin, “40 yıla yakın bu coğrafyada yaşıyoruz. Çok önemli süreçten geçiyoruz. Bu süreçte örgütlü bir şekilde kendimizi var etmek ve taleplerimizi koyabilmek kalıcı olarak sürdürebilmek önemlidir. Toplumsal barış, aile yaşamımıza ve iş yaşamımıza yansıyacaktır. Çünkü biz bu coğrafyada yaşıyoruz insanların halkları, talepleri için barış şarttır. Bu süreçte örgütlü bir biçimde kendimizi var etmek ve taleplerimizi dile getirmeliyiz. Kentimiz de kadına yönelik dayanışmayı sağlamak amacıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü, 21 Mart Newroz ve Aşure günü personellerimize idari izin sayıyoruz” dedi.

1 Mayıs’ta emekçileri ve ezilenleri birlikte alanlarda mücadele etmeye çağıran Belediye Başkanı Şahin, “1 Mayıs dünya işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Emekçiler tarih boyunca büyük bedeller verdi. Halkımız taleplerini alanlarda gür bir şekilde dile getirmelidir. Bu vesileyle emekçilerin ve halkımızın verdiği mücadelenin bu süreçte barış getirmesini diliyor, hep birlikte alanlarda olacağız” diye konuştu.

    Yapılan konuşmaların ardından Disk Genel İş Sendikası Başkanı Hasan Çiçek ve Belediye Başkanı Edibe Şahin toplu iş sözleşmesini imzalayarak personelle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.