İki listenin yarıştığı genel kurulda Ali Arslan’ın listesi seçilirken, Arslan da dernek başkanı oldu.

Oy kullanma yeterliliğine sahip 62 üyeden 40'nın oy kullandığı genel kurula ilişkin açıklama yapan Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Arslan, “Derneğimiz Rahmetli Bedri Es’in öncülüğünde 1999 yılında kuruldu. Amaç ildeki engellerin bir araya gelmesi, sorunların çözülmesiydi. O günden bu yana derneğimize baktığımızda engellilere yönelik önemli mesafe katedildiğini görüyoruz. 13 Nisan tarihinde derneğimizin olağan kurulunu gerçekleştirdik. İki listenin yarıştığı kongrede bizim listemiz birinci oldu. Tam bir demokrasi sınavı verildi. Bütün arkadaşlarıma bu güzel demokrasi örneğinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

YAPILMASI GEREKENLER

Engellilerin sorunlarının çözülmesi konusunda yapılması gerekenler olduğunun altını çizen Dernek Başkanı Ali Arslan, “Yönetim olarak bu sorunların çözümü konusunda proje üretmeye başlayacağız. Öncelikle engellilerimizin ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçları temin etmenin yanı sıra derneğimizin bulunduğu yeri büyütmek istiyoruz. Bu konuda dostlarımızdan, iş adamlarımızdan, mülki idare amirlerinden bizlere yardımcı olmalarını isteyeceğiz. Yerimiz küçük olduğu için engelliler rahatlıkla gelip gidemiyorlar” diye konuştu.

DERSİM’DEKİ ENGELLİLERİN DURUMU

Dersim’deki engellilerin durumuna ilişkin de bilgi veren Ali Arslan, “Kentin altyapısı anlamında eksikler mevcut. Kaldırımlar olsun yollar olsun sıkıntılı. İşyerlerine ve bazı kurumlarına girişler zor. Birçok binaya tekerlekli sandalyeyle girilip çıkılmıyor. Bunlar planlamalar yapılırken engellilerin düşünülmemesinden kaynaklanıyor. Ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen Dersim’deki engellilerin durumu diğer illere göre daha iyi. Engelli bireyler kendilerini geliştirmiş, toplum içinde var olmaya çalışıyorlar. Engelli bireyler çalışmayı seven bireylerdir. Bu anlamda belki de en büyük sıkıntımız istihdam sorunudur. Bunu çözebilirsek sorunların büyük bölümünü de çözmüş oluruz. Engelli maaşı 390, ağır engelli maaşı 490 lira civarında. Bu yeterli değil. Maaşların en az asgari ücret düzeyine çekilmesi gerekiyor. Çünkü engelli bireyler birçok işi başkaları vasıtasıyla yapıyor. Dolayısıyla aldıkları maaş yeterli değil” dedi.

BEKLENTİLER

Engellilerin beklentilerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Dernek Başkanı Ali Arslan, “Halkımızdan derneğimize sahip çıkmalarını istiyoruz. Çünkü derneğimiz toplum yararına çalışan bir dernek. Engellilerin bir çatı altında bir araya geldiği yer. Toplumdan, iş adamlarından ciddi katkılar bekliyoruz. Ayrıca ilimizin yöneticilerinden, valilikten, belediyeden, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından maddi ve manevi destek bekliyoruz. Bunları yaparken de engellilerle empati kurmalarını istiyoruz. Basın mensuplarından da yaşadığımız sorunları dile getirme ve sorunların çözümü konusunda duyarlılık bekliyoruz” dedi.

Arslan, açıklamasının sonunda engellilere yönelik ihtiyaç listesine de yer vererek ihtiyaçların karşılanması konusunda duyarlılık beklediklerini de sözlerine ekledi.

İşte o ihtiyaç listesi:

6 çift görme engelli için baston, 6 çift koltuk değneği, 6 adet banyo sandalyesi, 10 adet manuel sandalye, 10 adet baston, 9 adet akülü sandalye, 1 adet fotokopi, tarayıcı ve faks özelliği olan bilgisayar yazıcısı, derneğin yoksul üyelerine yardım amaçlı 20 adet bilgisayar, kırtasiye malzemeleri.

Son bir not: engelliler derneğin önüne araçların park etmesinden şikayet ederek bu konuda duyarlılık beklediklerini ifade etti.