Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi, Yeni Mahalle’de annelerle bir araya gelerek lokma dağıttı ve barış temennisinde bulundu.

Girişim Eşsözcüleri Eylem Çelik ve Ferhat Güven’in öncülüğünde düzenlenen lokma dağıtımında mahalleli kadınlarla barış üzerine sohbetler de gerçekleştirildi.

Pir Kadir Bulut da ziyaret edilen evde Kırmancki ve Türkçe lokma duası verdi.

Yeni Mahalle Sakini Nurcan Yıldırım, lokma dağıtımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizler artık barış istiyoruz. Analar ağlamasın; çocuklar ölmesin. Gençlerimiz niye ölsün? Barış istiyoruz başka da bir şey istemiyoruz” dedi.baris_ic-002.jpg

Yeni Mahalle’de annelerle bir araya geldiklerini belirten Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Eşsözcüsü Ferhat Güven, “Bizler barış için gençlik girişimiyiz. Gençlik gelecekse gelecek de barış olmalıdır. Geleceğimizi ve barışı güçlendirmek için annelerimizle bir araya gelerek barışı konuştuk. Bizler barışı isterken, barışı nasıl güçlendireceğimizi konuşurken bir takım eller provokasyonlar düzenliyor. Bunlara karşıyız. Bizim için Cizre neyse Dersim odur. Dersim neyse Cizre de odur. Dersim’den sesleniyoruz; provokasyonlara son verilsin. Bizler barışa hizmet ediyoruz. Her zaman kendimize ve kentimize yakışanı yaptık. İnanıyoruz ki Cizre’deki provokasyonlar son bulacaktır. Xızır bizim için önemlidir; kutsalımızdır. Zor durumda kalanlar Xızır’ı çağırır. Çözüm sürecini güçlendirmek adına annelerimizle barış için Xızır’ı çağırdık. Umut ediyoruz ki ülkemize barış gelecek ve artık anneler ağlamayacak” diye konuştu.

Girişim Eşsözcüsü Eylem Çelik ise; inançlarında Xızır oruçlarının önemli olduğunu ifade ederek, “Xızır bizim için önemlidir. Annelerimizin, pirlerimizin, dedelerimizin de dualarını alarak girişimimizi güçlendirmek için çalışma başlattık. Bu çalışma bundan sonra da devam edecek. Gençler olarak barışı güçlendirmek, artık gençlerin; çocukların ölmemesi için çaba harcıyoruz. Barış adına sürecin güçlenmesi için bütün Türkiye coğrafyasında barış tohumlarını ekmek adına mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Cizre’de yaşanan olaylara da değinen Çelik, provokasyon olarak nitelendirdiği sürecin sorumlularının açığa çıkarılmasını beklediklerini söyledi.