Tunceli’de kent merkezine kadar uzanan Uzunçayır Baraj Gölü’ne fuel oil deşarj edilmesi sonucu gölün başta Atatürk Mahallesi’ndeki bölümü olmak üzere büyük bölümde kirliliğe neden oldu.

Vatandaşların haber vermesi üzerine göl sahasında inceleme yapan Tunceli Belediyesi zabıta ekipleri, kirliliğin kaynağını tespit etmeye çalışıyor.

Fuel oil’in göl sahasına deşarj edilmesine vatandaşlar tepki gösterirken, Belediye Başkanı Yardımcıları da alanda incelemelerde bulundu.

baraj_ic-001.jpg

Kirliliğin, dışarıdan bir tankerin göl sahasına deşarj etmesi sonucu oluştuğunu belirten Belediye Başkanı Yardımcısı İbrahim Kasun, “Çünkü tüm kanalizasyon sistemlerimiz arıtma tesisine aktarılmakta. Arıtıldıktan sonar baraj sahasına deşarj edilmekte. Kendi arıtma tesisimizle böyle bir kirliliğe denk gelmedik. Dışarıdan bir tankerin deşarj ettiği bir madde olduğunu düşünüyoruz” dedi.

baraj_ic1-001.jpg

Belediye Başkanı Yardımcısı Hüseyin Tunç ise; kirliliği gerçekleştiren şahıslarla ilgili araştırmalarının devam ettiğini dile getirerek, “Tespit ettiğimiz anda da en ağır şekilde cezalandırılması ve teşhir edilmesini sağlayacağız. Nasıl bir vicdan ve ahlak yoksunluğu böyle bir şeyi yapabilir. Araştırmalarımızı devam ettirip sonuçlarını halkımız ve basınla paylaşacağız” diye konuştu.

Göl sahasındaki kirlilik başta balıklar olmak üzere kuş türlerini de etkileyecek gibi görünüyor.