Hayata sıkıca tutunduğunu anlatan Arslan, Zazaca ve Türkçe sözü yazdığını ve albüm yapmak için sponsor aradığını kaydetti.

Dersimli görme engelli Ali Arslan (44), 6 aylıkken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle görme kaybı yaşamaya başladı. 8 yaşındayken de geçirdiği suçiçeği hastalığının ardından görme yetisini tamamen kaybetti. Görme engelli olmasına rağmen yılmayan Ali Arslan, tüm olumsuzluklara rağmen hayata tutunmayı başardı. Evli ve iki çocuk babası olan lise mezunu Arslan, 20 yıldan bu yana Tunceli Devlet Hastanesi’nde santral memuru olarak çalışıyor.

Hayatta sürekli mücadele verdiğini belirten Ali Arslan, “Her zaman hayatta mücadele verdim lise mezunuyum. Evli, iki çocuk babasıyım. 20 yıldır devlet memuru olarak çalışıyorum. 20 yıl boyunca işimin bütün gereklerini zor koşullara rağmen yerine getirdiğimi düşünüyorum” dedi.

Kendisinin çalıştığını ancak çok sayıda engellinin çalışamadığını dile getiren Arslan, “Engelliler minnet istemiyor, istihdam istiyor. Ülke bazında engelli istihdamında ciddi eksiklik var. Bunun tamamlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

3 Aralık’ta verilen vaatlerin sözde kalmaması gerektiğine değinen Ali Arslan, engellilerin şehit ve gazi yakınlarına sağlanan faizsiz konut kredisinden yararlandırılması, özel ve kamusal alanların engellileri de düşünerek düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

“ENGELLİ İNSAN HAYATI BIRAKMIŞ İNSAN DEĞİLDİR”

Santral memurluğu dışında da hayatın içinde yer aldığını ve engelli insanların hayatı bırakmış insanlar olmadığını ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

“Engelli insan hayatı bırakmış insan değildir. Hayata sıkı sıkı sarılan gerçek anlamda hayatın değerini bilen insandır. Ben uzun süredir bağlama çalıp, türkü söylüyorum. Zazaca ve Türkçe söz yazıyorum. Albüm yapmak istedim ancak sponsor bulamadım. Bunun dışında ara ara bildiğim yerlerde bisiklet sürerim. Köyüme gider çalışırım. En fazla zevk aldığım kendimle gurur duyduğum yanlarımdan biri budur. Doğayı, tabiatı seviyorum. Her gün çocukların dersleri ve etkinlikleriyle ilgileniyorum. Birçok sivil toplum kuruluşunda da faaliyet gösteriyorum.”