Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından kurulan ve geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan muharrem çadırını ziyaret ederek, dernek yetkililerinden saldırı ile ilgili bilgi aldı.

 

Ziyaretin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, Alevi vatandaşların yanı sıra Sünni vatandaşların da gerçekleşen saldırı nedeniyle üzüntü duyduklarını söyledi. Aygün açıklamasında; "Geçen hafta bu çadırda bir saldırı oldu ve kısa süre sonra faillerinin yakalandığını ve iki kişinin tutuklandığını öğrendim. Arkadaşların bana verdiği bilgi olayın münferit olduğu yönünde, Olayın arkasında bir organizasyon veya siyasi bir plan yok gibi görünüyor. Ama Türkiye'de Sayın Başbakanın Alevileri ikinci sınıf insan gören, ötekileştiren söylemlerinin de bu tür münferit saldırılara da zemin hazırladığını da hepimizin görmesi gerekiyor. Eğer bir başbakan her gün toplumun bir bölümünün dini inançlarını aşağılarsa, onları hedef haline getirirse, toplumu din temelinde ayrıştırırsa bu tür saldırılar geçen hafta Erzincan'da oldu, haftaya başka bir yerde olur" dedi.

 

Erzincan'da yaşanan olayın ardından Alevi vatandaşların yanı sıra Sünni vatandaşların da aynı tepkiyi verdiğinin altını çizen Milletvekili Aygün; "Sünni kardeşlerimizde son derece üzülmüşler. Burada yapılan protestoya onlardan da katılım olmuş. Burada barış içerisinde yaşayan insanların birliğinin bozulmaması için bütün kesimlerde bir duyarlılık var. Dileğimiz tutuklanan zanlılara yönelik soruşturmanın adil yürütülmesi ve bu tür olayların tekrar etmemesi. Çünkü biz şu an matem ayındayız. 12 İmam'ın yasını tutuyoruz. Yüzyıllardır devam eden bu acıya yeni inanç savaşlarının, yeni bölünmelerin dahil olmamasını istiyoruz" dedi.