Açıklamada, “Ülkemizde son yapılan 7 Haziran genel seçimlerinde halk iradesinin sandığa güçlü şekilde yansıdığına tanık olduk. Ancak iktidar sahipleri bu durum karşısında kendi varlıklarının tehlikeye sokan gelişmeye sıcak bakmayarak daha önce dillendirdikleri ve savunup görüştükleri çözüm sürecini askıya daha doğrusu buzdolabına kaldırarak Kürt sorunu diye bir sorunun olmadığını beyan ederek, müzakere masasını tek taraflı olarak devirmiştir.

Bunu takiben bölgede gayri meşru müdahaleler yaşanmaya başlandı. Kan ve barut kokan savaşı yeniden dilendirerek hayata geçirdiğine tanık olduk. Savaşın şiddetli olarak bölgede, özelde de Dersim coğrafyasında kendini olanca yakıcılığı ile göstermiştir. Dersim savaş uçakları tarafından bombalanmış ve ormanlarımız yeniden yakılmaya başlanmıştır” dendi.

Operasyonlar kapsamında mezarlıklar ile ibadet mekanlarının da hedef alındığının belirtildiği açıklamada, “Mezarlıklarımıza ve kutsal mekanlarımıza yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu ayıptan sorumlu olanların toplum önünde yargılanmasını talep ediyoruz. Bir an evvel yürütülen bu kirli savaşa son verilerek, tüm sorunların konuşularak çözümü esas alan yolların yaşama geçirilmesini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.