Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, belediye çalışmalarına halkın doğrudan katılımını sağlamak, halkın önerilerini almak ve sorunları halkla birlikte çözmek ve belediye çalışmaları hakkında halkı bilgilendirmek amacıyla mahallelerde halk toplantıları düzenlemeye başladı.

Dersim Otogar ’da gerçekleşen Alibaba Mahallesi halk toplantısına, Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, Belediye Eşbaşkan Yardımcıları İbrahim Kasun ve Hüseyin Tunç, Belediye birim müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

alibaba_ic.jpgToplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, son sürecin önemine değinerek, bölgede yaşanan olaylar karşısında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Bul, “2015 yılı içerisinde kent genelinde birçok çalışmalar yaptık. Bu yıl da altyapı çalışmaları kapsamında yaklaşık 12 kilometre içme suyu şebeke hattı, 40 kilometre kanalizasyon şebeke hattı,1 adet 5000 kişilik paket arıtma tesisi, 1200 metre yağmursuyu hattı imalatı gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında yapılacak imalatlar tamamlandığı zaman hem kanalizasyona bağlanma oranı hem de arıtma oranı yüzde 98 gibi rekor seviyelere ulaşacaktır. Bu oran Türkiye ortalamasının çok üstündedir. Yine üst yapı çalışmaları olarak geldiğimiz günden beri 20 kilometre yeni yol açıldı. 14 kilometre yol stabilize çalışması yapıldı. Bunlara ek olarak yaklaşık 18 kilometre yol asfaltlanarak hazır hale getirildi” dedi.

Eşbaşkanın konuşmasının ardından mahalle sakinleri, yaşadıkları sorunları ve sorunların çözümüne ilişkin tartışmalar yürüttü.

Kentin jeolojik etüt- jeolojik teknik çalışmaların tamamlandığını söyleyen Bul, “zemin sondaj çalışmaları tamamlandı. İlgili müdürlüklerinin onaylanması sonucunda mahallelerin imar planlaması ve revizyon planlaması yapılacak. Mahallenin imar sorunundan kaynaklı altyapı ve üst yapı çalışmaların birçok sorunu çözemiyoruz” diye konuştu.

2016 yılında birçok projenin hayata geçirileceğini belirten Bul, “Kültür Merkezi, Anadilde Kreş, Cem Evi ve Seracılık, Entegre katı atık bertaraf tesisi, içme suyu ve Munzur nehri kenarı park projelerini en kısa sürede hayata geçirilecek” şeklinde konuştu.

Temizlik konusunda herkesin üzerine düşen görev sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirten Bul, “Temizlik konusunda ortaklaşa çalışmalar yapmalıyız. Hepimiz çöpleri saatinde dışarı atarsak ve kapımızın önünü temiz tutarsak ve etrafa rastgele çöpleri atmazsak temizlik sorunumuz kalmayacaktır” dedi. 

Toplantı,  mahalle sakinlerinin görüş ve önerileri alınarak sona erdi.