Burada bir süre yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi gerçekleştiren kitle daha sonra sessizce dağıldı.

Lice’de meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla Atatürk Mahallesi’nde yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, BDP İl Eşbaşkanları Ergin Doğru ve Leyla Akyıldız, ESP PM üyesi Mustafa Naci Toper, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale ve kurum temsilcileri katıldı. 3

ak-parti_ic.jpg

Yolu trafiğe kapatarak bir süre oturma eylemi yapan kitle adına açıklama yapan ESP İl Başkanı Ekber Kaya, yeni karakol ve kalekolların barışa hizmet etmediğini söyledi.

Lice’de iki yurttaşın ölümüyle sonuçlanan olayın katliam olduğunu dile getiren Kaya, “İşte Tayyip Erdoğan’ın B ve C planı budur. Lice’de 15 gündür süren direnişe jandarmanın saldırması bir katliamla sonuçlanmıştır. İki yurttaş yaşamını yitirmiş, iki kişi de yaralanmıştır. Katliam göz göre göre gelmiştir. Katliamdan önce askeri araçlardan yapılan anonslarda açık açık halka “imha” tehdidinde bulunulmuştur” dedi.

Çözüm sürecinin çatışmayla devam edemeyeceğini ifade eden Kaya, halkın taleplerinin görmezden gelinmemesi çağrısında bulundu.

Açıklamanın ardından katılımcılar sessizce dağıldı.