Dersim’de kar yağışının ardından aç kalan yaban domuzları yerleşim yerlerine inmeye başladı. Kent merkezine inen yaban domuzları vatandaşlar ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından bırakılan yemlerle besleniyor.

Dersim’de Ocak Ayının başında etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde aç kalan yaban domuzları başta merkez Atatürk Mahallesi olmak üzere kent merkezindeki yerleşim yerlerine inmeye başladı. Merkeze inen yaban domuzları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından belli noktalara yem bırakılırken vatandaşlar da aç kalan yaban domuzlarını beslemek için adeta seferber oldu. Bırakılan yiyeceklerden beslenen yaban domuzları yakınlarına kadar sokulan vatandaşlar tarafından da cep telefonlarıyla görüntüleniyor.

Tek tedirginlikleri sokak köpekleri olan yaban domuzlarını balkonlardan izleyen ve onları besleyen Dersimli vatandaşlar, yaban hayatına sahip çıkmanın önemine vurgu yapıyor.

Allahverdi Candemir isimli vatandaş, yaban domuzlarının da tabiatın bir parçası olduğunu belirterek, sahip çıkmaz ve beslemek gerektiğini söyledi.

Celil Burak Ağar isimli vatandaş, Samsun’da şehre inen yaban domuzuna yapılan işkenceye vurgu yaparak, “Yaban domuzu şehre indiği zaman ürkütülmese kimseye zarar vermeyecektir. Dersim’de insanların bu davranışlarından ibret alsınlar” dedi.

Yaban domuzlarını her gün gördüğünü belirten Şenol Pekşen isimli vatandaş ise; yaban domuzlarını ilk defa gördüğünde biraz çekindiğini dile getirerek, “Sonra zarar görmeyince sempati duymaya başladım. Benim açımdan bir sıkıntı yok. Ama yine de tedbirli olmaz lazım. Sonuçta hayvan. Her gün yemek bırakılırsa sıkıntı olmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.