“Savaşlara Hayır Çocuklar Ölmesin!” şiarıyla başlatılan süresiz ve dönüşümlü açlık grevine ilişkin ABF tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yeni canlarımızın açlık grevimize katılması ve yaşanan bu savaşın yarattığı tehcir ve öldürme politikalarının, ülkemizin bütününe yayılma kaygısından ve hali hazırda Alevi örgütlenmesinin yaşanan bu süreçte kendisinden beklenen tavrı gösterme gerekliliğinden kaynaklı olarak açlık grevimizi burada sınırlı tutmayıp yaşadığımız topraklarda, var olduğumuz her yerde devam ettirme kararı aldık.

Barış isteyenlerin, bu sürece müdahale etmesi ve çözüm üretmesi yönündeki beklentimiz artarak devam etmektedir.

İnanç mücadelemiz boyunca her daim zalimin karşısında, mazlumun yanında olduk. Yürüdüğümüz bu yoldan asla dönmeyeceğimizi bir kez daha belirtip, Kerbela’da zalimlerin karşısında dimdik duran Hz. Hüseyin inancı ile açlık grevimizin amacına ulaşacağına inanıyoruz.

Bölge insanının göçe, açlığa, sefalete ve ölüme mahkum edildiğinin ifade edildiği açıklamada, “Bizler bin yılı aşkın bir süredir yaşadığımız bu topraklarda kardeşlikten, demokrasiden, eşitlik ve özgürlükten, karanlığın karşısında aydınlık bir yaşamı sürdürme inancımızdan bir an olsun vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.

‘’Gördüğünü görmedim diyen, doğru bildiğini söylemeyen bizden değildir’’ inancıyla yanı başımızdaki katliama sessiz kalamayız, kalmayacağız. Dünya tarihinde, yapılan tüm savaşların benzer senaryolarını bugün ülkemizde uygulamaya çalışanların, Ortadoğu’yu kendi dünyalarına, ekonomilerine ve iktidarlarına yarayacak bir biçimde şekillendirmeye çalıştıklarının farkındayız. Ve biliyoruz ki, bu savaşı durduracak olan yine bizlerin ortak mücadelesidir. Kardeşliğimizin ve ortak yaşamımızın yegane temeli budur.

Bizler Kürt illerinde kardeşliğimizin en temel hakları olan eğitim, sağlık, barınma ve yaşam haklarının ellerinden alınmasını, orada bulunan ibadethanelerin, tarihi mekanların, mezarlıkların tahribini kabul etmiyoruz.

Ateşe dahi su atıp söndürmeyen inancımızın hassasiyetiyle, yanı başımızda dillerin, kültürlerin, farklı inançların ve tabi ki insanların yok edilmesine izin vermeyeceğiz.

Ve ülkemizin bir kan deryasına çevrilmesinin önüne geçmek için var olan tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.

Bunun içindir ki’ SAVAŞLARA HAYIR ÇOCUKLAR ÖLMESİN..!’ şiarıyla üç günlük olarak başladığımız açlık grevimizi süresiz olarak dönüşümlü ve bulunduğumuz tüm alanlarda devam ettireceğimizi siz değerli dostlarımızla paylaşıyoruz. Biz biliyoruz ki, bu topraklarda yüzünü aydınlığa dönmüş tüm duyarlı insanlar, bizlerle birlikte bu savaşa karşı BARIŞ’ı ortak bir mücadele ile tesis edecektir” ifadelerine yer verildi.