Ambulansların hizmete başlaması nedeniyle Tunceli Belediyesi Kent Meydanı'nda düzenlenen törene, partisinin seçim irtibat bürosunun açılışı için kente gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kurum amirleri ile sağlık çalışanları katıldı.

Törende konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz partileri iktidara geldiğinde Tunceli'de sadece 2 ambulans bulunduğu belirterek, "Bu dönemde ambulans sayımız 39'a yükselmiş. 2 UMKE aracımız, 3 paletli ambulansımız, 1 kepçeli paletli ambulansımız mevcut. 12 tane 4X4 ambulansımız var. 21 tane de standart ambulansımız var" dedi.

Tunceli'de sağlık çalışanlarının 2018 yılında 11 bin vakaya başarıyla müdahale ettiğini hatırlatan Yılmaz, "Buradan sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Çok fedakarca çalışıyorlar. Her yüz vakadan 97'sine ilk on dakikada ulaşma başarısına sahibiz. Tebrik ediyorum. Sağlık çalışanlarımız alkışı hak ediyorlar. Şu anda da 8 tane 4X4 yeni ambulansımız gelmiş durumda. Bunları da ilimize kazandırmış durumdayız. Bu sıfır yeni ambulanslarla birlikte Tunceli'deki ambulansların ortalama yaşı da 4'e düşmüş oluyor. Sıfıra yakın çok nitelikle araçlar. Allah muhtaç etmesin diyoruz ama ihtiyaç olduğunda eksikliğini vermesin" diye konuştu.

Törende konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel de Cevdet Yılmaz'ın başta Munzur Üniversitesi olmak üzere kente büyük destekleri olduğunu söyledi.

Sonem, "21 ay olacak hem valilik hem de belediye başkanlığını yürütüyorum. Sayın cumhurbaşkanımızın, sayın bakanlarımızın yapmış olduğumuz çalışmalara büyük destekleri var. Hepsine yöremize vermiş oldukları desteklerden ötürü Tunceli halkımız adına şükranlarımı sunuyorum. Ambulanslarımız hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Hizmete giren ambulanslara inceleyen Cevdet Yılmaz ve beraberindekilere İl Sağlık Müdürü Dr. Sercan Özaydın tarafından bilgi verildi.

Hizmete başlayan bir ambulansın direksiyonuna geçen Vali Tuncay Sonel, Cevdet Yılmaz ile birlikte şehir turu attı.