Fırat Kalkınma Ajansı (FKA)’nın desteğiyle 60 kişiye 30 gün süreyle KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi.

Eğitimin sona ermesinin ardından kursiyerlere sertifikaları Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

Törene, Tunceli Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, FKA Tunceli Yatırım Destek Ofisi Birim Başkanı Şafak Taysi, KOSGEB Müdürü Kenan Karateke, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cemal Aşkın ile kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, kurum olarak ilde istihdam yaratmak ve vasıfsız işçileri meslek sahibi yapmayı önemsediklerini söyledi.

Kentin, çatışmalı ortam nedeniyle büyük göçler verdiğini hatırlatan Belice, sağlanan huzur ortamıyla birlikte geri dönüşlerin başladığını, temennilerinin huzur ve istikrar ortamının devam etmesi olduğunu dile getirdi.

Gerek Kalkınma Ajansı, gerekse de AB projeleri üretme konusunda kurumlarının ülke sıralamasında ön sıralarda yer aldığını ifade eden Belice, sivil toplum örgütlerine proje yapma çağrısında bulundu.

Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz ise yaptığı kısa konuşmada, ilde istihdam yaratacak alanlara öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Yonsuz, projede emeği geçenlere de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

sertifika_ic1.jpg

 

sertifika_ic-001.jpg