Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri bugün Munzur Vadisi’nde yaptıkları kontrollerde Bali Deresi mevkiinde bir şahsın dağ keçisi vurduğunu tespit etti. Ekipleri gören şahıs ormanlık alana kaçarak izini kaybettirirken öldürülen dağ keçisini Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

dag-kecisi_ic-003.jpgKontrol ekiplerinin yaptıkları rutin denetimlerde dağ keçisinin öldürüldüğünü tespit ettiklerini belirten

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, “Arkadaşlarımızın durumu tespit etmesi üzerine şahıs kaçmış. Kimliğini tespit edemedik ancak çalışmalarımız devam ediyor. Yaban keçisi bir kurşunla öldürülmüş. Vuran şahsı tespit etmemiz halinde 12 bin lira tazminatın yanı sıra milli park sahasında avlandığı için iki misli idari para cezası da uygulanacak. Şahsın tespiti konusunda duyarlı vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz” dedi.

Kaçak avcılıkla mücadele konusunda da vatandaşlara çağrıda bulunan Gürsönmez, “Ekiplerimiz gece gündüz aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Ancak başarılı olabilmemiz, kaçak avcılıkla mücadele edebilmemiz için vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Ekipleri görünce kaçan şahıs, fotoğraflardaki kişidir. Tanıyan, bilenlerin ilgililere bildirmesini bekliyoruz.