1990-(1).jpg

İl Müdürü Erdoğan, kent genelinde büyük çoğunluğu depremden zarar görenler vatandaşlar için olmak üzere 1990 yılından bu yana 3 bin 405 afet konutu yaptırıldığını söyledi.Devam eden afet konutlarına ilişkin açıklama yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan, “Müdürlüğümüze heyelan, çığ, kaya düşmesi gibi afet olması muhtemel alanlarda yaşayan vatandaşların başvurusu üzerine teknik ekibimizi yollayarak alanda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Daha sonra bunu başkanlığımıza teklif ediyoruz. Bakanlar Kurulu’nda başvuru sahiplerinin hak sahibi ilan edilmesiyle de işlemler başlıyor” dedi.

Konutların Evini Yapana Yardım (EYY) kapsamında yaptırıldığını ifade eden Erdoğan, “Çemişgezek Dedebeyli’de 20, Hozat merkezde 14, Pertek’te 2 ve Karşılar Köyü’ndeki 1 konut bu kapsamda yapılıyor. Hak sahibi vatandaşlarımız 20 yıl vadeli ve faizsiz, 2 yılı geri ödemesiz şekilde kredi kullanarak evlerini yapıyor” diye konuştu.

Kent genelinde bu güne kadar yaptırılan afet konutlarına ilişkin de bilgi veren Erdoğan, “İlimizde büyük bölümü 1992 ve 2003 depremi olmak üzere vatandaşlarımıza 3 bin 405 konut yaptırıldı. Kurum olarak olası afetlerde vatandaşlarımızın zarar görmemesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan, 2018 yılında deprem, çığ, heyelan gibi afet konularında muhtarlar aracılığıyla köylerde eğitim çalışması düzenlemeyi de planladıklarını söyledi.

“AFAD’ın devletin merhamet yüzü” olduğunu belirten Erdoğan, kurum olarak sadece belirli gün ve haftalarda değil düzenli olarak eğitim çalışmaları düzenlediklerini de sözlerine ekledi.