Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Esentepe (Gome Dewreş) Mahallesi’nde yeni içme suyu depo yapımına başladı.

 Depo yapım çalışmaları hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Bülent Yeşilgöz, Esentepe Mahallesi’nde 1000 metreküplük yeni su deposu yapılacağını belirterek, “Mevcut durumda kent merkezinde 13 adet içme suyu deposu bulunmaktadır. Bu depoların 8 adedi son 7-8 yıl içinde yapıldı. Diğer mevcut su depolarının birçoğunun da bakım onarımı yapıldı. Ancak çok eski olduğundan tamiratı mümkün olmayan ve kapasitesi yetersiz gelen birkaç adet su deposunun iptal edilerek, bunların yerine yeni su depolarının yapılması ihtiyacı bulunmaktadır" dedi.

  Mevcut su deposunun ömrünü tamamladığını ifade eden Yeşilgöz, "Esentepe Mahallesi'nde 1984 yılında inşa edilen 250 metreküp su deposu da  hem ekonomik ömrünü doldurmuş, hem de kapasitesi yetersiz kalmakta ve ayrıca deponun kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle yılın bazı günleri depo taşmakta ve bu durumda su kaybına neden olmaktaydı. Bu deponun yerine 1000 metreküp su deposunun yapılacak ve deponun yapım maliyeti yaklaşık 850 bin TL olacak" diye konuştu.

su_ic-006.jpg

Yeşilgöz, önümüzdeki yıl ekonomik ömrünü dolduran ve kapasiteleri yetersiz gelen Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan 2 adet ve Yenimahalle de bulunan 1 adet su deposunun yerine yeni 3 adet su deposu yapılacağını ifade etti.