Eğitim Sen Dersim Şubesi tarafından Sanat Sokağı’nda düzenlenen açıklamada konuşan şube yöneticisi Özen Meral Uç, “ilimiz Elif GÜNTAŞ İlkokulu'nda görev yapan "sınıf öğretmeni" Serkan K. ailelerin şikayeti üzerine kız öğrencilere birkaç dönem boyunca cinsel tacizde bulunmaktan hakkında soruşturma başlatılmış, çıkarıldığı mahkemece suçunu itiraf eden Serkan K. Tutuklanmıştır” dedi.

Mazgirt İlçesi’nde de iki Suriyeli kız çocuğuna istismarda bulunan bir şahsın tutuklandığını belirten Uç, “Bizler bu tacizcileri, taciz ve tecavüzcüleri koruyan erkek egemen zihniyeti ve bunu cesaretlendiren zihniyeti lanetliyoruz. O kirli ellerinizi öğrencilerimizin üzerinden çekin diyoruz” diye konuştu.

Yaşanan taciz ve istismar olaylarının takipçisi olacaklarını ifade eden Uç, “Eğitim Sen olarak, istismara uğrayan çocuklar için, öldürülen, şiddete maruz kalan, taciz ve tecavüze uğrayan tüm kadınlar için, suçluların ve sorumluların cezalandırılmasına dönük mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz. Yıllardır yürüttüğümüz mücadele ile kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve çocuk istismarı vakalarının üstünün kapatılmasına ve normalleştirilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından sloganlarla taciz ve istismar olaylarını protesto eden katılımcılar daha sonra sessizce dağıldı.