Açıklamasında, 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 27 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Bayındır, yapılandırmaya ilişkin şunları dile getirdi: “Vatandaşlarımızın ve mükelleflerimizin devlete olan borç yükünü büyük oranda azaltacak 7020 sayılı Yeni Yapılandırma Kanunuyla; Vergi Dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların gecikme faizleri Yİ-ÜFE oranında, yaklaşık üçte iki oranında azaltılıyor. Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. 7020 sayılı Kanundan yararlanacak vatandaşlarımız yıllık % 16.80 oranında gecikme zammı ödemek yerine yıllık % 3-4 gibi düşük oranda bir tutar ödeyecek. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yarısını tahsil ediyor, yarısından vazgeçiyoruz.  Borçların 36 aya varan sürelerde 18 taksitle ödeme kolaylığının yanı sıra borcunu peşin ödeyen mükelleflerimize ayrıca indirim yapıyor ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçiliyoruz.

7020 sayılı Yeni Yapılandırma Kanunuyla ayrıca yapılandırmanın devam ettiği sürece “Borcu Yoktur” belgesi alınabilecek ve araçların fenni muayeneleri de yaptırılabilecektir.

31 Mart 2017 tarihinden öncesinde kesinleşen gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu Kanuna göre ödenebileceği gibi, çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren; trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar ve YURT-KUR üzerinden öğrenim kredisi alan öğrencilerin kuruma olan öğrenim ve katkı kredisi borçları ile ecrimisil borçları da 7020 sayılı kapsamında ödenebilecektir.

Yeni Yapılandırma Kanunu olan 7020 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların, 30 Haziran 2017 tarihine kadar bağlı olunan vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden internet aracılığı ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Söz konusu kanunda sürenin uzatılmasıyla ilgili yetki bulunmadığından sürenin uzatılması söz konusu değildir. Bu nedenle borçlularımızın belirtilen süreye hassasiyet göstermelerini özellikle rica ediyorum. Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus da peşin veya ilk taksit ödemelerinin 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü bitimine kadar ödenmesi gerekiyor. Bu sürenin uzaması da söz konusu değil. Yapılanmanın devam etmesi için ilk iki taksitin mutlaka süresi içerisinde ödenmesi gerekiyor. İlk 2 taksiti ödemeyenler, Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanamayacaktır.

                Kanunla ilgili her türlü sorunuza Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresinde yer alan dokümanlardan veya 444 0 189 VİMER aracılığıyla cevap alabilirsiniz. Ayrıca vergi dairelerimiz tüm vatandaşlarımızın konuyla ilgili başvurularına en kısa sürede yanıt verecektir.

                Özetle biz vatandaşlarımızın ve mükelleflerimizin devlete olan borç yükünü hafifletmek için gelin kolaylaştıralım diyoruz.

Tüm vatandaşlarımız ve mükelleflerimize bol kazançlı günler diliyorum.”