Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin organize etiği 'Yılın Basın Fotoğrafları 2021 Ödül Töreni', Meyra Place Otel'de gerçekleştirildi. Törene, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekiili Özgür Özel, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Azerbaycan Büyükelçisi Reşat Memmedov ve çok sayıda davetli katıldı.

Ödüllerin takdiminde, DHA ve Özgür Dersim Gazetesi muhabiri Serhat Ozan Yıldırım'a Tunceli'de ki filyasyon ekiplerinin çalışmasını aktaran fotoğrafıyla 'Sağlık Çalışanlarına Saygı Özel Ödülü' verildi. Ödülü, dünyaya pandemi sırasında çalışmanın ne kadar zor olduğunu anlatan Dila hemşire verdi.

Aldığı ödüle ilişkin açıklama yapanSerhat Ozan Yıldırım, “ İnsanın yaşatmak için sağlık emekçileri hayatın her alanında var oldu. 2 bin rakımlı dağın zirvesinde yaylacıları aşıladılar, eksi  20 derece virüsün izini bulmak için yollara düştüler. Onlar dağda, bayırda, şehirde, kırsalda, fabrika da tarlada yani insanın var olduğu her yerde bizler için büyük bir çaba sarf ettiler. Tek bir amaçları vardı o da insanı yaşayabilmekti. Onları görüntülerken Foto Muhabirleri Derneği tarafından Sağlık Çalışanlarına Saygı Özel ödülüne laik görüldüm ve benim için bu özel ödülü yoğun bakım servisinde çalışan bir sağlık emekçisinden almak onur vericiydi” dedi.