VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) hazırlık kurslarına katılan 30 öğrenci, üniversite hayallerine kavuştu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle Kültür ve Sosyal İşler Dairesinin koordinasyonunda açılan kurs, birçok öğrencinin çeşitli üniversitelere yerleşmesini sağladı.

Büyükşehir Belediye Spor Kulübünün bünyesinde faaliyet gösteren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) hazırlık kurslarına geçen yıl salgın nedeniyle kısıtlı sayıda katılım sağlandı.

Yaklaşık 5 ay ücretsiz olan kurslarda 8 uzman eğitmen gözetiminde düzenli idman yapan gençler, yoğun çalışma temposunun ardından emeklerinin meyvelerini aldı.

BESYO'ya katılan 50 kursiyerden 30'u Marmara, Muğla, Ege, Elazığ, Kars ve Yüzüncü Yıl Üniversiteleri başta olmaz üzere birçok üniversitenin Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük ve Spor Yöneticiliği bölümlerine yerleşti, 3 öğrenci spor lisesinde okumaya hak kazandı.